Körte alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Horváth Petra
Írta: ,

Szerintem minden alkat csodálatos és tökéletes, úgy, ahogy van! Azonban a divatot nem egyszerű követni konfekció méreten felül, így bizony elkel pár praktikum, amivel minden alkat komfortosabbá teheti a megjelenését. Hazánk női lakosságára talán az egyik legjellemzőbb a körteforma, ami annyit tesz, hogy csípőben valamivel erősebbek a képviselői, míg vállban és mellben vékonyabbak.

Sokan úgy vélik, hogy erre az alkatra nehéz megfelelő öltözéket találni, pedig pont az ellenkezője igaz, kivéve talán az egyberuhák esetében. Ugyanis a külön alsó, és külön felső párosításokban könnyedén találhatnak a méreteiknek megfelelő termékeket, az összhang pedig tökéletes lehet, ha figyelembe vesznek pár praktikus tanácsot. Lássuk tehát, milyen ruhadarabok nem hiányozhatnak ősszel a körte alkat képviselőinek ruhatárából!

Bralette toppok és melltartók Kép forrása: frankie-phoenix.com

Már egy ideje kezdtek beszivárogni a divatba, de idén végképpen kivívták maguknak a porondot. A gyönyörű csipkés, hímzett, áttört anyagok szinte elkápráztatják a nagyérdeműt, amellett pedig roppant kényelmesek, ha megfelelő minőségben vásárolunk belőlük.

A kisebb mellűeknek áll a legtökéletesebben, így a körte alkatúak igazi csodafegyverének számít! Ősszel azért óvatosan kell bánni vele, érdemes a rétegezést előtérbe helyezni, és csak beltéri helyen villantani a csipkecsodát!

Szerencsére rengeteg mélyebb kivágású pulóver, és blézer áll a rendelkezésünkre idén is, tehát megoldható a sejtelmes érzékeltetés, megfázás nélkül.

Garbós kialakítások

Végre elérkeztünk ahhoz az alkathoz, ahol nem tiltani kell a garbót, hanem egyenesen javasolni! A hosszúkás felsőtestnek és a kisebb, ámde annál gömbölydedebb melleknek köszönhetően ugyanis a garbó tökéletesen mutat a körte alkatú hölgyeken!

Válasszunk feltűnőbb színű és díszítésű felsőket.

Idén különösen hódítanak a vállban kivágott, vagy sejtelmes szabással megspékelt verziók, így még érdekesebbé is varázsolhatjuk a ruhatárunkat.

Ha nem vagyunk oda a nyakban szűk felsőkért, akkor egy másik, szintén csak keveseknek ajánlott megoldást is választhatunk, ez pedig a fodros felső. 

Arra azonban ügyeljünk, hogy a rétegezésnél ne legyen akadályozó szempont a túl sok felvarrás! Ebből a megoldásból is érdemes a félvállas, illetve az extrémebb, nőiesebb szabásokat választani.