Kevés pénzből is csinosan: 4 tipp, ami költségkímélően varázsol stílusossá

Szabó Erzsébet
Írta: ,
Kevés pénzből is csinosan: 4 tipp, ami költségkímélően varázsol stílusossá

A stílus nem pénz kérdése, ez nem is lehet vita tárgya. Ennek ellenére kétségtelenül igaz, hogy könnyebb úgy csinosan és változatosan felöltözni, hogy akár havi szinten is sokat tudsz erre költeni.

Akkor sem kell azonban elkeseredned, ha az öltözködésre meglehetősen szűkös kereted van: sokszor elég, ha tudod, mi áll igazán jól neked, és odafigyelsz néhány alapvető szempontra.

1. Próbálj kialakítani egy kapszulagardróbot

A kapszulagardrób lényege, hogy nagyon minimális számú ruhát választasz magadnak, ellenben azokat mindig úgy szerzed be, hogy a meglévő darabokkal jól kombinálhatóak legyenek. Ennek a tökélyre fejlesztése nem könnyű dolog, hiszen a kapszulagardróbban mindennek mindennel passzolnia kell – ez azért tényleg nem egyszerű. De nem is kell mindenáron ilyen szigorúnak lenned magaddal, már az is jó, ha törekszel a kombinálhatóságra, ugyanis a stílusos megjelenés a legkevésbé sem függ össze a ruháid számával.

Képek forrása: 1 / 2

Ennek megfelelően érdemes a ruhatárad megújítását néhány alapdarab beszerzésével kezdened. Ezeknek tökéletesen passzolniuk kell a stílusodhoz, a korodhoz és a testalkatodhoz, így érdemes rájuk áldoznod. Hogy mi tartozik ide? Néhány jó farmer és nadrág, egy ceruzaszoknya, egy kardigán és pár blúz, ami mindezekhez egyformán jól illeszthető.

2. Egyszerűek és letisztultak legyenek a ruháid

Ha a gardróbod megalapozásáról van szó, akkor célszerű háttérbe szorítanod a nagyon mintás és feltűnő, kifejezetten egyedi darabokat. Félreértés ne essék, ezekből is szükséged lesz néhányra! Azonban, ha költséghatékony szeretnél lenni, akkor jobb választásnak bizonyulnak az egyszerű és letisztult darabok, amikhez a későbbiek során már vásárolhatsz egyedibb ruhákat.

Képek forrása: 1 / 2

Jó példa erre például egy fehér blúz, ami egyszerű és letisztult, de viselheted bármilyen szoknyával és nadrággal, mindegyikhez remekül fog illeni. Vagy ott vannak a semleges, szürke ceruzaszoknyák, amik remekül passzolnak az egyszerű, vagy éppen a díszes felsőkhöz is.  

3. Ne küzdj a trendekkel

A különféle irányzatok mindig jönnek-mennek és valamennyire muszáj is alkalmazkodnunk hozzájuk, hiszen többnyire meghatározzák a kínálatot. Azonban, ha nem igazán van arra lehetőséged, vagy akár kedved, hogy folyton megvedd a legújabb darabokat, akkor rengeteget spórolhatsz. A tömegtermékek állandó megvásárlása egyébként is felesleges dolog, miközben nagyon távol áll a stílusosságtól.

Képek forrása: 1 / 2

Hogyan is lehetne egyedien stílusos az, ami minden sarkon szembejön veled? Ennél jóval többet nyom a latban, hogy az adott irányzat jól áll-e, már pedig ez nem éppen szezon kérdése. Semmi értelme ragaszkodnod a trendekhez, ha azok nem mutatnak valóban jól rajtad, hiszen így a divat éppen szembemegy az egyéni stílusosságoddal. Jobban jársz, ha inkább azt a ruhádat veszed fel, amiben igazán jól érzed magadat, és ami tényleg jól is áll, mert ebben az esetben sütni fog rólad a stílusosság – trendek ide, vagy oda.

4. Izgalmas kiegészítőket vegyél

A kiegészítők alapvetőek a csinos és stílusos megjelenést illetően, ám sajnos nem feltétlenül olcsóak. Mégsem érdemes túl sokat spórolni rajtuk, hiszen ezek is rendkívül sokoldalúak lehetnek, feltéve, hogy jól válogatod meg őket.

Képek forrása: 1 / 2

Érdemes egyrészt olyan kiegészítőket venned, amik viszonylag semlegesek, például ilyen egy fekete, vagy egy barna táska, amit valószínűleg sokkal többet tudsz viselni, mint egy menta zöld változatot. Ugyanakkor ne mondj le az egyedi darabokról sem, mert azoktól lesz különleges a megjelenésed: egy-egy feltűnőbb bizsu, csinos deréköv, sál és napszemüveg nem hiányozhat a repertoárodból.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!