Keskeny vállra csónak, nagy mellre V-nyakú felső? Így válaszd ki a legelőnyösebb kivágást a testalkatodra

Szőke Angéla
Írta: ,

Ugyanúgy, ahogy egy jól vágott frizura képes harmonikusabbá tenni arcunkat, egy előnyös nyakkivágás is segít abban, hogy a lehető legjobban nézzünk ki. Vannak az öltözködésben univerzális szabályok arra, hogyha bizonyos testrészünket ki szeretnénk hangsúlyozni, vagy inkább elfedni. Így válaszd ki a legelőnyösebb ruhakivágást a testalkatodra, amellyel a legjobb formádat hozhatod.

Nagy mellek – Ovális kivágás

A legtöbb hölgy, akit nagy keblekkel áldott meg a sors, inkább kerüli a V-kivágást, mert az túl sokat mutat, de ez nem jelenti, azt, hogy csak garbóban járhatnak, mint az apácák. Egy szép, ovális ívű kivágás szépen mutatja meg a dekoltázst, de nem olyan mélyen, hogy kellemetlenül érezd magad.  

 

 

 

 

Rövid felsőtest – V-nyakú felső

Nem mindenki lehet magas, sudár modellalkat, de semmi gond, van optikai megoldás. Egy rövidebb felsőtest esetén a cél az, hogy minél hosszabbnak mutassuk termetünket, amiben nagy segítségünkre lehet a V-nyakkivágás. Itt az az elv, hogy a függőleges „tengely” felfelé vonzza a tekintetet, ezáltal nyúlánkabbnak mutatva a testet. A V-kivágás azért is szerencsés választás, mert ruhán, pulcsin és pólón is elegáns. 

 

 

 

 

Hosszú felsőtest – Szögletes vagy csónak kivágás

Aki úgy érzi, túl hosszú a felsőteste és nem arányos a lábaival, az hatékonyan rövidítheti optikailag egy szögletes nyakú felsővel. A vízszintes kivágás vonala a V-nyakkal ellentétben nem fel és le, hanem jobbra balra vezeti a szemet, így nem mutatja hosszabbnak a felsőtestet. A szögletes nyakú felsők az idei év nagy slágerei lesznek, főleg spagettipántos trikók és ruhák formájában. A csónak-kivágás is előnyös lehet a hosszú torzójú hölgyeknek, ahogy a félvállas felsők is, amik szexin hangsúlyozzák a szép kulcscsontot.

 

 

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!