Kérd kölcsön a pasidtól – szuper outfitinspirációk a férfiosztályról

Írta: ,

Egyre több bolt polcain lehet tapasztalni, hogy a férfi kollekciók egyre nőiesebbek, a női ruhák pedig inkább a férfias irányba mozdulnak el. Vajon mi lehet annak az oka, hogy ennyire elmosódott a két nem közötti éles vonal? Vajon miért érezzük magunkat jobban egy lenge, szabás nélküli ruhadarabban, amiben szinte nem is látszik az alakunk? Érdekes kérdések, valószínűleg több válasz is lehetséges, de mindenesetre ez a trend, lehet utálni vagy imádni. Mi most néhány olyan inspiráló szettet hoztunk el nektek, amik bár a férfiosztályról valók, mégis csodásak!

1/6 A kedvenc pólója

Manapság már egyáltalán nem lehet különbséget tenni egy-egy férfiosztályon vásárolt, és a női részlegen vásárolt ruhadarab között.

Ha te is érezted már azt, hogy oké, néha imádom ezeket az oversized fazonú felsőket, de most csak egy egyszerű szűk szabású pólót szeretnék, ami egyszerűen lehetetlen küldetésnek tűnt, akkor érted miről beszélünk.

Ha ma mégis olyan kedved van, hogy egy, a méretednél nagyobb felsőt vegyél fel a szettedhez, akkor nézz szét a pasid szekrényében, hátha találsz valami olyat, ami nem csak rajta tetszik, de a fejedben kitalált összeállításhoz is szuperül passzol.

Tűrd be, hajtsd fel, kösd meg és kombináld, a végeredmény csak tökéletes lehet!

2/6 Egy elegáns ing

Fehér inge mindenkinek van, úgyhogy ha egyet elcsensz valamelyik reggel a pasid szekrényéből, talán észre sem veszi majd.

Általában a slim fazonok azok, amik a csajokon is jól mutatnak, mert ezeknek nem csak a dereka és a hátrésze van meghúzva, de a karoknál is szűkebbek, mint az átlagos szabású ingek.

Attól függően, hogy mennyire nagy rád az ing, többféleképpen viselheted.

Lehet akár ruha övvel és magassarkúval, egy felhajtott ujjú, lazán betűrt basic felső farmerrel vagy egy nőies szoknya tökéletes ellenpontja.

Kísérletezz, és próbáld ki, hogy neked melyik jön be a legjobban!

3/6 Egy egyenes szabású nadrág

A nadrágokkal valószínűleg nem lesz olyan egyszerű dolgod, mintha csak egy férfi kollekciós pólót vagy egy pulcsit emelnél el a polcról, hiszen itt kisebb-nagyobb méretproblémákba is ütközhetsz.

Ha tetszenek a férfias szettek, akkor nézzétek át a pasiddal/bátyáddal vagy a fiú barátaiddal, hogy van-e olyan elegáns nadrágjuk, amitől szívesen megválnának, majd keress egy szuper varrónőt – esetleg szerezz be te egy varrógépet – és alakítsd át a nadrágot úgy, ahogy elképzelted.

A derekánál biztosan be kell majd venni egy kicsit, és ha már úgyis hozzányúltok, akkor kapj le az aljából is valamennyit és csinálj belőle cropped fazont! Ehhez jöhet egy szűkebb fazonú felső és egy elegáns cipő, és már kész is a franciás hatást keltő izgalmas outfited!

Oversized fazonok Kép forrása: stealthelook.com.br

4/6 Oversized fazonok

Manapság már annyira elterjedtek a túlméretezett fazonok, hogy elsőre nem is tűnik különösnek vagy egyedinek ez a szett.

Nem kell ugyanis minden nap valami extrát alkotni, a hétköznapokra a legtökéletesebb egy praktikus, kényelmes és jól variálható szett.

Ha ez a nap úgy indul, hogy a kedvenc farmered és egy sportcipő kerül a kezed közé, akkor próbáld ki egy, a pasid szekrényéből előhalászott pulcsival, amit a derekadnál hetykén be is tűrhetsz, az ujjaknál felhajthatsz vagy egy inget is viselhetsz alatta, ami a nyakrésznél szuperül mutat majd!

 

5/6 Egy jó sapi

Igazán fiús hatást kölcsönöz, mégis praktikus és különleges darabja lehet a ruhatáradnak egy, a férfiosztályról beszerzett baseball sapka.

Előnyös, hiszen nem kell hosszú percekig foglalkoznod a hajaddal reggel, elég kiengedni vagy copfba fogni, másrészt pedig jól ellensúlyozhatja a szetted nőies elemeit.

Egy magassarkút vagy egy vékony, esetleg selyem vagy csipke anyagú felsőt nagyon izgalmassá tehetsz fiús szabású darabokkal.

Extra: Külön plusz, hogy ha nem szereted a díszített, túlságosan csajos ruhadarabokat, akkor a férfiosztályon biztosan megtalálod azt az egyszerű, basic darabot, amire már olyan régóta vágysz.

 

Örök klasszikus Kép forrása: whowhatwear.co.uk

6/6 Örök klasszikus

Amikor a héten már a harmadik alkalommal kéred kölcsön a pasid farmerdzsekijét, mert imádsz abban lenni egész nap, az két dolgot jelenthet.

Egyrészt imádod az ő cuccait viselni, mert így olyan, mintha egész nap veled lenne, másrészt pedig szereted az oversized fazonokat.

Amikor hűvösebb van, ezekben jól el lehet bújni, és egy-két trükkel a túl nagy méret ellenére is maradhatsz benne nőies.

Szuper, ha egy slim fazonú nadrággal vagy egy igazán csajos lenge ruhával viseled a kedvenc farmerdzsekijét, vagy esetleg egy kicsit át is alakítod, ha belátta, hogy neked sokkal jobban áll ez a darab.