Kehely alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Stumpf Bea
Írta: ,

Nemsokára a sor végén járunk, ebben a hónapban ugyanis végigvettük a különböző testalkatoknak megfelelő tökéletes nyári szetteket. A sorozat utolsó előtti cikke a kehely alkat jellegzetességeiről szól, azaz arról hogy mit érdemes hordanod nyáron és mit hagyj inkább a szekrényben nyáron! Lássuk a legfontosabbakat!

Az alapok Kép forrása: lovely-pepa.com

Hogyan állapíthatod meg, hogy kehely alkatod van? Ha tükörbe nézel, azt látod, hogy a csípődnél szélesebb a vállad, nagyok a melleid, a csípőd és a lábaid viszont vékonyak.

Ezek miatt elsőre kissé aránytalannak tűnhet a tested, de nyugi, ezt könnyen ellensúlyozhatod néhány egyszerű trükkel. Alapvetően szerencsésnek mondhatod magad, hiszen egy-két apróságra kell csak odafigyelned, szinte tökéletes alakod van.

Ha ugyanis jól választasz színeket és fazonokat, akkor nem csak arányos, de egyenesen szupermodell alakod lesz. Érdekel, hogy hogyan?

Felsőrészek Kép forrása: polyvorebydana.us

Felsők esetén arra érdemes figyelned, hogy a vállaidat ne erősítsd, viszont a melleidet nyugodtan mutasd meg és hangsúlyozd.

Annak érdekében, hogy a tested arányai összhangba kerüljenek, kerüld a vállrésznél díszített, fodros és buggyos fazonokat.

Kivágások terén inkább válassz V-nyakú, mélyebben dekoltált darabokat, hiszen ezek elveszik a figyelmed a vállaidról és lefelé terelik a hangsúlyt.

Ezen kívül a színekkel is játszhatsz, hiszen ha felülre sötétebb, alulra pedig világosabb árnyalatokat választasz, azzal optikailag sokat segíthetsz az arányok megtartásán.

Tipp: Inkább hagyd ki az idén divatos vállvillantós buggyos fazonokú felsőket, ezek ugyanis nem azt hangsúlyozzák majd, amit szeretnél!