Kardigánmánia – Hogyan hordjuk őket és hogyan ne?

Stumpf Bea
Írta: ,

Van belőle vastag, vékony, hosszított, gombos, kötős, mintás vagy egyszínű... de egyáltalán nem mindegy, hogyan hordod őket! A kardigánok hiába a ruhatárad megkerülhetetlen elemei, azért van pár szabály velük kapcsolatban, amit érdemes megjegyezned. 

Klasszikus kardigánok Kép forrása: studentswife.com

Egy klasszikus kardigán biztosan hever a szekrényedben, de ha tippelhetnénk, akkor inkább azt mondanánk, hogy a hét minden napjára van egy a tarsolyodban! 

Éppen ezért jobb, ha tudod, hogy ezeket a darabokat a kardigán hosszával megegyező hosszúságú felsőkkel érdemes hordani, vagy betűrt ingekkel és pólókkal is párosíthatod. Ne viseld azonban hosszított laza pólókkal, mert így slamposnak, szedett-vedettnek tűnhet az összhatás.

Tipp: Szuper layering darab lehet egy klasszikus kardiból a magas derekú szoknyákhoz vagy a szűk ruhákhoz plusz egy rétegként, ha épp nincs kedved blézert felvenni. Ha inggel viseled, akkor tűrd fel a kardigánt úgy, hogy az inged ujja egy kicsit kilógjon!

Nyitott kardigánok Kép forrása: stylishwife.com

A nyitott kardigánokban az a legjobb, hogy ha elég bő és hosszú az alja, akkor hűvösebb időben pont úgy kuckózhatsz bele, mint egy puha takaróba.

Az ilyen kardigánok játékos esésük miatt inkább szűk, sötétebb nadrágokkal működnek igazán jól, bővebb szoknyákkal viszont inkább ne párosítsd. 

Tipp: Ha egy testhez simuló ruhával vennéd fel, akkor figyelj arra, hogy a két layer alja ugyanott végződjön.