Karcsúsító szettek szilveszterre

Írta: ,

Előfordulhat, hogy karácsony után nem érzed magadat éppenséggel a legkarcsúbbnak, márpedig ekkor jó eséllyel szeretnél néhány kilót letagadni az év legnagyobb buliján. Mutatunk néhány szettet, amik segítségével ez nem okozhat problémát.

A-vonalú szoknya és csinos blúz

1/6 A-vonalú szoknya és csinos blúz

Ez a szett az elmúlt időszak egyik legdivatosabb összeállításának bizonyult, nem véletlenül. Mindenkinek karcsú derekat csinál, miközben a csípő vonalát elfedi és kiemeli a csodás kebleket.

Fontos, hogy ne válassz túlságosan is széles vonalú szoknyát, az ugyanis a karcsú hölgyeken áll igazán jól, azokon, akik inkább hozzátennének néhány extra centit az alsó fertályukhoz. A derékszabású, enyhén bővülő, A-vonalú rakott szoknya azonban tökéletes választás lesz.

Mivel az alj alapvetően sokat eltakar, a felsőd mindenképpen legyen feszes, ez egyébként furcsa módon segít tovább vékonyítani a látványon.

A felső formáját tekintve a V-kivágás az egyik legelőnyösebb, de a szabadon hagyott, különleges vállrész is sokat segít a karcsúsításban.

Csodás ceruzaszoknya

2/6 Csodás ceruzaszoknya

A szoknyák világában maradva meg kell említenünk még egy szabást, ami ugyancsak divatos a szezonban, sőt, minden eseményen megállja a helyét. Ez a fazon nem más, mint a ceruzaszoknya, ami annak ellenére előnyös, hogy rátapad az alsótestre.

Karcsúsítás esetén célszerű fekete változatot beszerezni, ami egyébként a legkönnyebben kombinálható darab is egyben. A feszes szoknyát társíthatod testhezálló felsőhöz is, de ha ezt már túlzásnak érzed, nyugodtan válassz ejtett fazonú blúzt, inget. 

Ne hagyd ki az összeállításból a derékövet sem, ami amellett, hogy még csodásabb homokóra alkatot varázsol, még inkább kiemeli a karcsúnak tűnő vonalakat.

 • Szoknya: Esprit, 12 000 Ft 
 • Blúz: H&M, 6 990 Ft 
 • Cipő: CCC, 7 190 Ft 
 • Öv: H&M, 3 990 Ft 
 • Karkötő: Accessorize, 3 900 Ft 
Karcsúsítás felsőfokon ruhában

3/6 Karcsúsítás felsőfokon ruhában

Ha egy fazont kellene kiemelnünk a ruhák terén, ami mindenkinek jól áll, akkor egyértelműen az empire szabás mellett szükséges letennünk a voksunkat.

Ez a mell alatt húzott megoldás egyrészt kiemeli, teltebbnek mutatja a kebleket, onnantól kiindulva azonban nem tapad a testre, tehát elegánsan elrejti a pluszkilókat. Egyaránt viselhetsz rövid és hosszú empire ruhákat szilveszter este, elvégre egy alakformáló harisnya nem csupán melegít, hanem még tovább karcsúsít. 

Amennyiben nem találsz neked tetsző, empire ruhát, bátran próbálj fel egy derékszabású változatot is, ezek ugyanis csak az alma alkatúaknak nem előnyösek, mindenki másnak jól állnak. 

Trükkös ruhában

4/6 Trükkös ruhában

Amellett, hogy a derékszabású, rafinált ruhákban karcsúsíthatsz a látványon, praktikus lehet, ha alkalmanként trükkös fazonokhoz, anyagokhoz nyúlsz. A csipkemegoldások kiválóak, de hasonlóan ünnepélyesek a rojtokkal gazdagított változatok.

Ezek egyrészt tökéletes buli felszerelésnek bizonyulnak, hiszen különlegesek, már a látványuk is nosztalgikus hatást eredményez, másrészt elfedik az ideiglenesen megjelenő hurkácskákat. 

Persze a rojtokon felül más megoldást is választhatsz, de ezek a ruhák azzal együtt takarják el a felesleget, hogy egyébként nem vonják be bő lepellel a test felületét. Egyszóval ideálisak a szilveszteri szórakozáshoz, feltéve, hogy nem szeretnél eltűnni a tömegben.

Egyszerűen nadrágban

5/6 Egyszerűen nadrágban

Természetesen azoknak sem kell otthon ücsörögniük, akik egyébként nadrágpártiak, ebben a darabban sem lehetetlen a karcsúsítás.

Amennyiben te is inkább a hátsódra vagy hajlamos hízni, úgy vegyél fel egy fekete nadrágot, ami egész nyugodtan lehet feszes is, ha csupán néhány extra kilóval küzdesz. Ellenkező esetben előnyösebbek számodra azok a nadrágok, amik a fenekeden és a combodon testhez állnak, a lábszáradon azonban kicsit lazábbak.

Mindenképpen magas sarkút viselj a karcsúbb látvány érdekében, és használd ki, hogy még mindig divatosak az oversized felsők. A csinos blúzt feltűnő ékszerekkel dobd fel és mutasd magad még vékonyabbnak egy csodás blézerrel.

 • Nadrág: H&M, 5 990 Ft 
 • Blúz: F&F, 4 890 Ft 
 • Cipő: Mango, 24 000 Ft 
 • Blézer: Esprit, 39 000 Ft 
 • Fülbevalók (4 pár): H&M, 1 290 Ft 
 • Karkötő: Esprit, 3 900 Ft 
Választhatod az overált

6/6 Választhatod az overált

Az overálok messze nem csupán kényelmes nyári viseletnek felelnek meg, az elegánsabb szabásvonalak és anyagok kiváló alkalmi összeállítást is takarhatnak.

Nagy előnyük, hogy esésüknél fogva karcsúsítanak, hiszen a többségük egyetlen egy helyen feszül igazán, a kecses derékvonalon. Ettől eltekintve az overálok alapvetően bő szabásvonallal készülnek, tehát elrejtik azt, amit el kell rejteni.

Ugyanakkor meg kell találni a tökéletes darabot, mert nem feltétlenül az a legjobb megoldás, ha mindent eltakarsz, próbálj fel néhány különböző változatot, mielőtt döntesz.

A magas sarkú cipő kihagyhatatlan ennél a szettnél, hiszen általa, valamint a bő nadrág és a derékszabás segítségével égig érő lábaid lehetnek.