Karcsúsító, de meleg pulóverek és kabátok

Írta: ,

Nem könnyű manapság olyan pulóvereket, kardigánokat és kabátokat beszerezni, amik segítenek megmutatni a karcsú alkatot. Mivel a téli divatban még mindig hangsúlyos az oversized trend, nem árt, ha jól megválogatott darabokkal időnként megmutatod a csodás vonalaidat.

Hogyan válassz a túlméretezettek közül?

1/6 Hogyan válassz a túlméretezettek közül?

Az oversized pulóvereket nem kell félretenni, dacára annak, hogy nem fedik fel a karcsú derekat. A megfelelő méret eltalálása esetén ezek a pulóverek kifejezetten jótékonyan hathatnak, hiszen elrejtik az esetleges pluszkilókat, ami nem utolsó szempont karácsony után.

Az oversized pulóverek között is találsz olyanokat, amik enyhén karcsúsítottak, akár fazonjuk, akár mintájuk által csalják el a felesleget. Választhatsz egészen rövid pulóvert, ami alul láttatja a csípővonaladat, így feszes felsőrésszel kiemelheted karcsúságodat.

Jó ötlet a hosszabb verzió is, kiemeltképpen, ha lágy esésű és vékony anyagból készült. A vastag, kötött pulóverekkel vigyáznod kell, ezek sok pluszt adhatnak a testsúlyodhoz, de egy próbát velük is érdemes tenned, mégpedig fekete cicanadrág társaságában.

 • Csíkos, V-nyakú: H&M, 8 990 Ft 
 • Szürke: Esprit, 15 000 Ft 
 • Világosbarna, fényes: s.Oliver, 18 000 Ft 
 • Rózsaszín: River Island, 7 500 Ft 
Viselj poncsót!

2/6 Viselj poncsót!

A poncsók nemrég lettek újra különösen divatosak, márpedig ez igen jó hír azok számára, aki szeretnek egyedien öltözködni.

A poncsók nagy előnyei közé sorolhatjuk, hogy bár nem kifejezetten hivalkodó viseletet jelentenek, két oldalról mégiscsak láttatni engedik a karcsú vonalakat.

Ápolnak és eltakarnak, vékony övvel viselve, de önmagukban is megállják a helyüket. 

A poncsók és az oversized pulóverek között képeznek átmenetet a denevérujjú pulóverek, amik a telt hölgyek legjobb barátai lehetnek. Ezek a meleg felsőrészek buggyosak a kényes területeken, miközben a kebleket szépen kidomborítják. Igen széles választékban beszerezhetőek, mindenképpen megérnek egy próbát.

 • Rövid ujjú, fekete: Orsay, 6 000 Ft 
 • Sötétkék: Esprit, 15 000 Ft 
 • Világoskék: H&M, 9 990 Ft 
 • Szürke: Marks&Spencer, 16 000 Ft 
Kardigánok minden mennyiségben

3/6 Kardigánok minden mennyiségben

Minden nőnek muszáj, hogy legyen néhány kardigánja a gardóbjában, ezek a kényelmes pulóverek kihagyhatatlan alapdarabnak bizonyulnak.

Szerencsére ezen a téren ismét csak hatalmas a választék: színek, anyagok, de fazonok terén is számtalan megoldással találkozhatunk. Amennyiben a karcsúsítás a cél, viselj olyan kardigánt, amit a derekadon megköthetsz – ez a megoldás az erőteljesen alma alkatúak kivételével mindenkinek jól áll.

A kötött, vastag kardigánokról sem kell lemondanod, de érdemes olyat választanod, ami a derékvonaladnál végződik, így kiemelheted a formáidat. Egyébiránt a klasszikus, jól megszokott fazonokkal is barátkozhatsz, de a karcsúsított darabokkal (akkor is, ha nincsen megköthető övük) garantáltan nem foghatsz mellé.

 • Szürke: Esprit, 9 000 Ft 
 • Bordó: Orsay, 6 000 Ft 
 • Fekete, csipkés: H&M, 5 990 Ft 
 • Tört fehér: s. Oliver, 12 000 Ft 
Ünnepélyes és alkalmi a blézer

4/6 Ünnepélyes és alkalmi a blézer

A blézerekkel hasonló a helyzet, mint a kardigánokkal, legalább egy-két darabra minden nőnek érdemes beruháznia.

Mivel a blézerek inkább alkalmi viseletet követelnek meg, leginkább különlegesebb eseményekre, hivatalos öltözékhez passzolnak.

Ez utóbbi egyaránt lehet szoknya és nadrág, de a sportosabb fazonok mellé a kényelmes farmer is ideális.

Az biztos, hogy a méretedhez illő blézer garantáltan jól fog állni neked, akár öt kilót is letagadhatsz, pláne, ha egy csinos, ejtett blúzzal párosítod. Bár kaphatóak olyan blézerek, amiken övrész található, erre jó eséllyel nem lesz szükséged az eleve karcsúsított fazonok végett.

 • Fekete, fehér csíkos: H&M, 9 990 Ft 
 • Kék: Orsay, 2 100 Ft  
 • Sötétbarna: s.Oliver, 42 000 Ft 
 • Fehér, fekete: F&F, 11 900 Ft 
Mindig tökéletes a szövetkabát

5/6 Mindig tökéletes a szövetkabát

A kabátokat illetően a legnagyobb sláger a nőies öltözködést tekintve a szövetkabát. A csinos tömbsarkú csizmákhoz és a bokacipőkhöz ezek a kabátok egyszerűen tökéletesen illenek, a megfelelő fazont megválasztva pedig remekül karcsúsítanak.

Ebben az esetben is kulcsfontosságú lehet a derékban megköthető öv, de néhány szövetkabát olyan kiváló karcsúsított fazonnal bír, hogy ez a kiegészítő időnként elhagyhatónak bizonyul.

Érdemes combközépig érő szövetkabátot vásárolnod, lehetőleg szürkét, feketét, hiszen ezek minden alkalomra megfelelnek, nem kényesek, ám mindemellett még tovább karcsúsítanak. Vidám sállal dobd fel az esetlegesen borongósnak tűnő összehatást!

A bélelt fazon is jó választás lehet

6/6 A bélelt fazon is jó választás lehet

Idén némileg újdonságnak számít, hogy ismét visszatértek a divatba a bélelt, tömött kabátok, főként vízlepergető külső réteggel.

A leginkább népszerű fazonra a szőrmés kapucni rész és a derékon megköthető öv jellemző, amire szükség is van, ha inkább karcsúsítanál a látványon. Bár ránézésre ezek a darabok kövéríthetnek, ha összecsatolod az övet, akkor egész biztosan nem kell ilyesmi miatt aggódnod.

Választhatsz hosszú, térd fölé érő, de csípővonalig szabott, rövidebb kabátokat is. Érdemes megmaradnod a középúton, ami nem csak az alkatodnak tesz jót, hanem a meleg érzetet is garantálja. Ha szerencsés vagy, olyan kabátot is kifoghatsz, amit nem csupán az öv által lehet karcsúsítani, ezeket a fazonokat kifejezetten teltebb hölgyeknek készítették.

 • Fémes csillogású: Orsay, 21 000 Ft 
 • Sötétszürke: s.Oliver, 30 000 Ft 
 • Sötétkék: F&F, 17 900 Ft  
 • Barna: Esprit, 51 000 Ft