Bojtos, kötött vagy karimás? Ilyen sapkafazon illik az arcformádhoz

Balatoni Dóra
Írta: ,

Bizonyára észrevetted, hogy a különböző fazonú sapkák közül általában nem mindegyik áll jól. Mindez teljesen természetes, hiszen más-más arcformával rendelkezünk, így lehet, hogy a barátnődhöz remekül illik egy bojtos darab, míg hozzá nem igazán passzol. Cikkünkben most utánajárunk, kinek mi áll jól!

Hosszúkás arc - szőrmesapka Kép forrása: elleuk.com

Ha hosszúkás az arcformád, magas a homlokod, emellett csúcsosabb az állad, figyelj arra, hogy olyan sapkát válassz, amely kissé kerekdeddé varázsolja az arcodat.

Mindenképp kerüld azokat a darabokat, amelyből kilátszik a frufrud és hátulra nyúlik a bojtja vagy a vége, ez ugyanis még jobban hosszít.

Inkább olyanokat hordj, amelyek szélesítenek, ilyen lehet például egy nagy karimájú kalap vagy egy svájcisapka, esetleg a nerc és szőrmesapka.

 

Szögletes arc - kissé oldalra vagy hátra lógó sapka Kép forrása: thesweetestthingblog.com

Amennyiben szögletes az arcformád, akkor mindenképp figyelned kell rá a sapka megválasztásánál, hogy enyhítsd és finomítsd ezeket az erős vonásokat.

Épp ezért kerüld a kis karimájú kalapokat, ezek ugyanis nem rejtegetnek semmit.

Helyette válassz minél szélesebb, nagyobb karimájú darabokat, amelyek egyensúlyozzák az állkapocs-, a homlok- és az arccsontok szélességét.

A kissé oldalra vagy hátralógó sapkák, mint például a svájcisapka, szintén enyhítik a vonásaidat.

Ideális lehet számodra továbbá a 40-es éveket idéző harangszabású kalap is.