Így viselhetsz szoknyát ősszel is

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Az idei tavaszi, nyári szezon egyik slágerdarabja volt a szoknya, s ez az alapdarab nem tűnt el nyomtalanul ősszel sem. Hovatovább úgy tűnik, télen is komoly szerep jut majd neki, és a jövő évben sem kell búcsúzkodnunk a változatos szabásvonalaktól, anyagoktól.

Klasszikus szabás a mini

Az ősszel divatosnak bizonyuló miniszoknyák már előrevetítik a jövő év elején várható trendet, ugyanis 2015 tavaszán és nyarán elsöprő szerep jut majd a rövid ruháknak és a még rövidebb szoknyáknak.

Persze, a hideg hónapokban óvatosan kell bánni a nagyon mini változatokkal, ezek amellett, hogy nem éppen kényelmesek, a legkevésbé sem számítanak meleg viseletnek. Ugyanakkor vastag harisnya és zárt cipő, vagy bokacsizma társaságában egyértelműen divatosnak bizonyulnak, kezdve a sort a feszes változatokkal, egészen a rakott, kislányos beütésű fazonokig.

A miniszoknyák nagy előnyét érdemes kihasználni, hiszen fazontól függően kiválóan passzolnak a sportos és a rendkívül nőies viselethez is, így lapos talpú bokacsizmák mellett éppúgy tökéletesek, mint magas platformok társaságában.

Örök sláger a ceruzaszoknya

A ceruzaszoknya örök slágernek bizonyul, aminek a hátterében több okot is felfedezhetünk. Egyrészt kiváló alkalmi viselet lehet a térdig, vagy kicsit térd fölé érő hosszával, emellett hihetetlenül elegáns tud lenni a derékszabással és egy csinos, betűrt inggel.

Természetesen nem csupán a hivatalosan elfogadott, térdig érő szabásvonalat viselhetjük idén ősszel, a rövidebb, már-már mininek beillő ceruzaszoknyák is egyértelműen divatosak. 

Nyáron nagy slágernek bizonyult a derékszabású ceruzaszoknyát crop toppal, azaz a hasfalat láttatni engedő felsővel viselni. Ennek ősszel kifinomultabb formáját választhatjuk csipkés felsőrészek, ingblúzok, garbók és természetesen karcsúsított kardigánok, blézerek társaságában.