Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Szögletes alkat

Írta: ,

Minden alkatra meg lehet találni a legtökéletesebb fürdőruhát, csak néhány apró részletre kell odafigyelni! Fürdőruha választó sorozatunkban most a szögletes alkatú lányoknak mutatunk pár tippet Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezőjének segítségével! 

Hangsúlyos minták

1/5 Hangsúlyos minták

A szögletes vagy más néven téglalap alkat sajátossága, hogy a vállak, a mellrész, a derék és a csípő nagyjából egy vonalban van, így ennél az alkatnál a nőies vonalak kidomborítása a cél. 

A nagy mintás fürdőruhák egyébként is nagyon menőnek számítanak szinte minden évben, egy szögletes alkaton viszont még előnyösebben mutatnak, hiszen szépen hangsúlyozzák a formákat – optikailag megnövelhetik a mellrészt és a csípő vonalát is. 

Hagyatkozz nyugodtan az optikai csalásra, egy-két kósza vonal vagy minta teljesen megváltoztatja majd az alakod!

Képek forrása: 1234

Fodrok, díszek

2/5 Fodrok, díszek

Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezője szerint a díszített, fodros vagy rojtos fürdőruhák nagyon előnyösek a szögletes alkatú hölgyeknek is, hiszen ezek nőiesebbé, izgalmasabbá varázsolják az egész megjelenést.

Tipp: Felülre ne válassz csőtopot, hiszen ez csak még jobban szélesíti a felsőtested, inkább a pántos, fodros, rojtos fazonok közül válogass!

Képek forrása: 1234

Nőies vonalak

3/5 Nőies vonalak

Mivel a szögletes alkat elég atletikus, férfias, ezért nem árt, ha megfelelő vonalvezetéssel a nőies idomokat is hangsúlyozod egy kicsit.

Ha a kétrészes fazonokat kedveled, akkor a deréknál keresztbe húzott pántok keskenyítik a derekad, a megkötős fazonok szélesítik a csípőd, a mell alatti csomók vagy behúzások pedig szintén szuper nőies idomokat eredményeznek.

Képek forrása: 1234

Egyrészesek

4/5 Egyrészesek

Ne félj az egyrészes fürdőruháktól, hiszen már nagyon izgalmas fazonok közül válogathatsz!

Az alkatodhoz leginkább azok a darabok illenek, ahol izgalmas a dekoltázs – azaz mélyen dekoltált, mellrésznél díszített vagy mell alatt húzott a felsőrész, hiszen ez kiemeli a felsőtestet és szép vonalat rajzol neki.

A derékrésznél oldalt kivágott fazonok is nagyon előnyösek lehetnek, hiszen keskenyítik a csípőt, amit imádni fogsz!

Képek forrása: 1234

A kevesebb több

5/5 A kevesebb több

Ha egy fodros felsőrészt szeretnél egy megfelelő alsóval párosítani, akkor a legjobb megoldás, ha minél többet mutatsz, azaz kisebb alsót választasz. Így nem tűnik majd annyira egyenesnek a felsőtested, és jobban kijönnek a nőies vonalak.

Az is jó megoldás, ha a színekkel játszol, egy világos felső egy sötét alsóval deréknál elvágva szintén karcsúsít majd. Ha egy egyszínű fazon mellett döntesz, akkor a díszítés mindenképp legyen nőies – a mi kedvencünk egy egyszerű csipkerészlet!

Képek forrása: 1234