Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Körte alkat

Írta: ,

Fürdőruhás sorozatunk második részének fókuszában a körte alkat áll. Ennek az alkatnak a jellemzője a hangsúlyosabb csípő és fenék, valamint a vékonyabb felsőtest. Nézzük, melyek a legelőnyösebb fazonok ezekhez az adottságokhoz!

Színjátszó

1/6 Színjátszó

Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezője szerint a színekkel optikailag sokat csalhatunk, ami a fürdőruhák kiválasztása esetén fontos szempont.

A körte alkathoz az optimális, ha felülre világos, alulra pedig sötét színt választasz, hiszen ezzel a felsőtested hangsúlyozod, az alsóról pedig egy kicsit eltereled a figyelmet.

Lehet szó egyrészes fürdőruháról is, aminél jó választás az ombre, azaz a színátmenetes verzió, ami egy világosabb, akár neonos színből indulva lefelé egyre sötétebbé válik.

Képek forrása: 1234

Minták

2/6 Minták

A mellek hangsúlyozására jó módszer az élénk színek mellett a minták használata is.

Ne félj tehát a csíkos, a pöttyös, a virágmintás felsőrészektől, de az alsók esetében inkább maradj meg az egyszerű változatoknál!

Ha pedig egyrészes fazont választasz, szépen egyensúlyba hozhatod az alakod egy mell alatt húzott darabbal!

Képek forrása: 1234

Fodrok, masnik és egyéb díszek

3/6 Fodrok, masnik és egyéb díszek

A minták mellett érdemes a különböző díszekkel is játszanod, hiszen ebben a szezonban nagyon divatosak például a masnik és fodrok is.

Előnyös és szexi lehet az olyan felsőrész, melyen a mellek közötti rész díszített, de választhatsz olyat is, amelynél egy nagy masni alkotja a teljes felsőrészt!

Képek forrása: 1234

Dekoltázs

4/6 Dekoltázs

Szakértőnk szerint ne félj hangsúlyozni a teltebb idomaidat, hiszen a férfiak többségének tetszenek a kerekebb formák.

Ha nagyobb cicikkel rendelkezel, bátran válassz kivágottpush-up vagy díszes felsőrészeket, melyekkel igazán nőies dekoltázst varázsolhatsz magadnak.

Képek forrása: 1234

Vállak hangsúlyozása

5/6 Vállak hangsúlyozása

Ahogy a melleket, úgy a vállakat és a mellkast is érdemes hangsúlyoznod ennél az alkatnál, úgyhogy jöhetnek az izgalmas pántos megoldások!

Egy szép, aszimmetrikus pánt, vagy a divatos nyakbakötős fazonok minden szemet a vállaidra és a felsőtestedre vonzanak majd, és alulra akár egy teljesen egyszerű fekete alsót is párosíthatsz hozzájuk.

Képek forrása: 1234

Kiegészítők

6/6 Kiegészítők

A körte alkat sokszor párosul kicsit rövidebb, formásabb lábakkal, amiket egy kényelmes, magastalpú szandállal optikailag hosszabbnak láttathatsz.

Emellett a kiegészítőkről sem érdemes megfeledkezni – a csípődre dobj fel egy lenge kendőt, a felsőtest hangsúlyozására pedig jöhet néhány nyaklánc és egy dívás szalmakalap!

Képek forrása: 1234