Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Kehely alkat

Írta: ,

A kehely alkat jellemzője a hangsúlyosabb felsőtest, tehát szélesebb vállak, teltebb mellek, illetve szélesebb derék, ami szinte egybeolvad a valamivel keskenyebb csípővel, és mindez vékony lábakkal párosul. Erre az alkatra is találhatóak olyan fazonok, melyekkel kihangsúlyozhatod az előnyöket, és elterelheted a figyelmet a kevésbé kedvelt részekről – mutatjuk őket!

A test arányainak kiegyenlítése

1/5 A test arányainak kiegyenlítése

A kehely alkat hátránya, hogy a felsőtest szélesebb, mint az alsó, a derék és a csípő szinte egyvonalban van, a lábak pedig vékonyak és hosszúak, így a test egy picit aránytalannak tűnhet.

Ezt jól tudod ellensúlyozni színekkel és izgalmas vonalvezetéssel, kivágásokkal.

Az optikai csalás ilyenkor jó módszer, segítségével vékonyíthatsz a derekadon, szélesíthetsz a csípődön, és elterelheted a figyelmet a vállaidról.

Képek forrása: 1234

A megfelelő alsó kiválasztása

2/5 A megfelelő alsó kiválasztása

Amíg a csípőnket általában inkább keskenyebbnek szeretnénk láttatni, kehely alkat esetében épp az ellenkező hatásra kell törekedni.

Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezője szerint az alsó rész esetében válassz fodros vagy magasított derekú fazonokat, illetve a csípőnél kezdődő szoknyácskákkal is érdemes egy próbát tenned – ezekben kicsit szélesebbnek tűnik a csípőd, így optikailag keskenyebb lesz a felsőtested.

Képek forrása: 1234

A szélesebb vállak ellensúlyozása

3/5 A szélesebb vállak ellensúlyozása

A széles vállakat nem kell takargatni, hiszen egy megfelelő fazonú fürdőruhában kifejezetten nőies és szexi hatást keltenek.

Ha mégsem akarod nagyon hangsúlyozni őket, akkor inkább pánt nélküli verziókat válassz, hiszen a nyakbakötős vagy keresztpántos megoldások még szélesebbé tehetik a mellkasodat.

Ha pedig a melleidet szeretnéd egy kicsit kisebbnek láttatni, akkor inkább sötétebb felsőrészt válassz!

Képek forrása: 1234

Díszek és minták

4/5 Díszek és minták

Az izgalmas, hangsúlyos és színes minták nagyon trendik az idei szezonban, így ne félj a trópusi mintás, virágos vagy akár csíkos daraboktól.

Ha nem szeretnéd, hogy túlságosan harsány legyen az összhatás, akkor csak alulra válassz mintás, díszített darabot, felülre pedig egy sötétebb, egyszínű felsőt!

Képek forrása: 1234

Izgalmas fazonok

5/5 Izgalmas fazonok

Ha szereted az izgalmas fazonokat, választhatsz egyrészes fürdőruhát is, melyből a felülről lefelé világosodó ombre verziókat ajánljuk különösen.

Az is szuper megoldás, ha egy dereknál kivágott fazont választasz, hiszen így a derekad véknyabbnak fog tűnni – ezt pedig ki ne szeretné? :)

Képek forrása: 1234