Így spórolhatsz a legtöbbet a tavaszi gardróbfrissítésen

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Akármennyire is bolondos az időjárás, lassan tényleg elérkezik az ideje, hogy újragondold a gardróbodat. Végre előkerülhetnek a lenge tavaszi és nyári ruhák, a könnyed blúzok és a vékony nadrágok. De hogyan úszd meg a projektet a lehető legolcsóbban?

Csoportosíts és szelektálj

Az első lépés során a gardróbodat egészében kell rendszerezned. Ha van hozzá kedved, ha nincs, akkor lesz a legkönnyebb dolgod, ha kivétel nélkül mindent kipakolsz a szekrényedből.

Ennek köszönhetően azonnal tudod kategorizálni az őszi, téli ruháidat, amik közül csak azokat kell visszatenned a szekrénybe, amiket viseltél az elmúlt szezonban.

(Természetesen ezek a ruhák a gardrób hátsó felében kapjanak helyet, hiszen jó félig évig rájuk sem kell nézned.)


Apró a gardróbod? Így tárold a ruháidat, hogy minden elférjen


A tavaszi, nyári ruhákat illetően ugyancsak ajánlatos élned a szelektálás lehetőségével, azonban ezeknél a daraboknál szerencsés pontosan követned azt is, hogy a készletet milyen darabokkal kell kiegészítened.

Ha nagyon precíz akarsz lenni, akár listát is írhatsz a beszerezésre váró holmikból, így egész biztosan célzottan és olcsón tudsz majd vásárolni.

Kerülj tisztába az új divattal

Az egyik leglényegesebb lépés a tavaszi frissítés során, hogy pontosan tisztába kerülj az új divattal.

Nyilván nem követi mindenki őrülten a trendeket, és nem is kell feltétlenül magadra erőltetni olyasvalamit, ami nem passzol a stílusodhoz.

Ugyanakkor a divat mindenkire hat valamilyen szinten, hiszen az új ruhákat eleve az idén lehozott trendek alapján tudod megválogatni.

A spórolás szempontjából a divat azért lényeges, mert adott esetben a tíz éve, zsákokban félretett ruháid lehetnek ismét közkedveltek.

Ha ez világossá válik számodra, akkor kikerülheted a felesleges vásárlást, és még időben eljuttathatod a varrónődhöz a kedvenc darabjaidat annak érdekében, hogy a szükséges átalakítások után tökéletesen mutasson a végeredmény.