Így lehet nőiesebb stílusod!

Cseh Éva
Írta: ,

Ha az a célod, hogy a stílusod kifinomultabb, nőiesebb legyen, akkor érdemes jobban elmélyülni az öltözködés mélyebb részleteiben. Nagyon fontos, hogy olyan fazonokat, színeket, mintákat és kiegészítőket viselj, amelyek nem csak jól állnak rajtad, de a nőiességet is még inkább kihangsúlyozzák. Ehhez pedig tudnod kell azt is, hogy pontosan milyen területeket és vonásokat érdemes kiemelned magadon. Nézzük meg, hogy milyen praktikákat érdemes erre bevetni!

Nőies fazonok

Elsődleges szempontként mindenképpen a nőies sziluetteket kell alapul vennünk, hiszen a férfiak is a nőies idomokat szemlélik meg rajtunk elsőként.

Fontos, hogy mindenek előtt körültekintő legyél, és végiggondold, hogy adottságaidnak és stílusodnak megfelelően milyen területeket szeretnél kiemelni magadon. Ezek után már csak egy kis kutatómunka vár rád az üzletekben, hogy megtaláld az elképzeléseidnek leginkább megfelelő darabokat.

Ha úgy döntenél, hogy a hangsúlyt nem apróznád el, és az egész alakodat szeretnéd előtérbe helyezni, akkor jó megoldást jelentenek az alakkiemelős, test vonalát követő ruhák, felsők és nadrágok. Ha a csípőd vonalát szeretnéd inkább kiemelni, akkor a szűkebb nadrágok, akár magasított derekú fazonban, vagy a test vonalát követő szoknyafazonok is jó választást jelenthetnek.

Ha a dekoltázst hangsúlyoznád inkább, akkor pedig viselj kicsit kivágottabb fazonokat. Esetleg ha csak a derék kiemelése a cél, akkor magasított derekú szoknyákat és nadrágokat, karcsúsított fazonú blézereket és felsőket részesíts előnyben, végezetül pedig a nagyobb siker érdekében ezt akár egy megfelelő övvel is megkoronázhatod.

Nőies színek

A színekkel is érdemes játszani, hiszen ezzel is nagyban befolyásolhatjuk a nőies kisugárzásunk mértékét. Ha például inkább sötétebb, mondjuk kékes, szürkés, vagy barnás árnyalatokat választunk magunknak, akkor kicsit komolyabb, fiúsabb benyomást kelthetsz magadról.

Ha viszont ezeket a sötét árnyalatokat nőies színekkel társítod, akkor már más a helyzet. Sőt, ha kifejezetten nőies színeket választasz magadnak, azzal az egész megjelenésedet átszabhatod.

Hogy mi is számít nőies színnek? Tulajdonképpen a finom pasztell árnyalatoktól kezdve egészen az élénkekig válogathatsz a palettából. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy a barnához, vagy a kékhez nem szabad nyúlni, hanem, hogy ha igazán a nőiesség a cél, akkor ezt a színeket nőiesebb árnyalatokkal igyekezz társítani, amelyek természetesen a Te adottságaidnak is megfelelnek.

Nagyon nőies és idén divatos árnyalatnak számít a korall piros, királykék, a sárgák, és a pasztell árnyalatok is.