Így készíts saját feliratos táskát - 6 szuper útmutató

Bodnár Alexa
Írta: ,

A feliratos táskák valószínűleg soha nem mennek ki a divatból, szerencsére! A pólón üzengetés mellett ugyanis ez is egy remek felület arra, hogy megcsillogtasd az egyéniségedet. Nem is kell feltétlenül abban gondolkodnod, hogy készen kapható verziót választasz ezekből a szuper táskákból, hiszen akár el is készítheted őket saját magadnak is. Mutatunk néhány technikát, amivel ez lehetséges.

Textiltoll Kép forrása: papernstitchblog.com

A festékek mellett léteznek olyan tollak, amelyekkel textilre lehet írni. Egy hobbiboltban könnyen és viszonylag olcsón beszerezhetsz egy ilyet, a neked tetsző színben.

Ezután egy natúr vászontáskára, vagy egy más megunt régebbi szütyődre lesz csak szükséged, és kezdődhet is a gyors átalakítás.

Ha nem vagy biztos a kézügyességedben, érdemes előbb halványan felrajzolnod a betűket a táskára, akár egy sima grafitceruzával, és csak utána nekiesni a tollal.

Vasalással rögzíthető Kép forrása: thecraftedlife.com

A tollak közül olyat is beszerezhetsz, amelyet külön vasalással is kell fixálnod: ez praktikus, mert így a szálak közé is rögzítheted a festékanyagot, így mosni is tudod majd a vászontáskádat.

Kombinálj akár több színt, és a feliratot is egyszerűbb mintákkal, geometriai formákkal, hogy szuper legyen a végeredmény.

Sablonnak kinyomtathatod a szöveget, amit szeretnél felvinni a táskára, hiszen a vásznon keresztül át fog látszani, így elég csak kopíroznod.