Így hozd ki a legtöbbet a kerekded formáidból

Cseh Éva
Írta: ,
Így hozd ki a legtöbbet a kerekded formáidból

Kép forrása: lanebryant.com

Mindannyiunknak megvannak a magunk sajátos, egyedi alkati vonásai, ezért talán két teljesen egyforma adottságú testforma nem is létezik. Ennek ellenére mégis megkülönböztetünk alkat típusokat (alma, körte, banán, homokóra), amelyeket az aránybeli különbözőségek miatt sorolunk kategóriákba. Ezúttal olyan tippkészlettel állok eléd, amelyet nem egy ismert alkat típushoz igazítottam, hanem általánosságban elmondható róluk, hogy a kerekded adottságúak számára biztosan kedveznek.

Teljes mellbedobással az élen Kép forrása: polyvore, bienhu

Ha teltebb keblekkel rendelkezel, semmi esetre se leplezd ezt az előnyös tulajdonságod, inkább törekedj arra, hogy ezt a lehető legvonzóbb módon hangsúlyozd ki. A legrosszabb, amit elkövethetsz az, ha egy nagyon zárt nyakú felsőket viselsz, amelyek nem csak elrejtik nőiességed, de könnyen erősíthetnek is. 

Az ízléses mértékben dekoltált felsőkkel, ruhákkal viszont biztosan nem lőhetsz mellé, mert ezek optikailag nyújtják ezt a területet amellett, hogy hangsúlyozzák is.

A hangsúly érdekében a szűkebb szabásvonalakat se hanyagold túlzottan, hiszen felsőkből sokszor ezek lehetnek a legdögösebbek. Ehhez viszont cinkostársként mindenképpen egy olyan melltartót érdemes választani, ami kellő mértékben megemeli a melleket.  Sokszor a vastagabb, masszívabb pántú melltartók a legpraktikusabbak, mert ezek biztosan jól tartanak, és nem vágnak be erősen a felsőrész alatt.

Csípőben erős Kép forrása: polyvore, bienhu

A csípővonalat sem kell túlságosan leplezned. Tévhit ugyanis, hogy ha kissé szélesebb a csípő, akkor azt már mindenképpen takargatni kell! Sokszor érdemesebb inkább okosan kiemelni, adott esetben egy bővebb szabásvonallal. 

A szélesebb csípőre a legjobb recept az, hogy ezt a területet lefelé, és akár felfelé is nyújtsuk meg. Ez alatt érthetjük a comb közepénél hosszabb szoknya- és nadrágfazonokat, illetve a magasított derekú, akár szűkebb szabású szoknyákat.

A magas derekú nadrágokkal viszont már pont az ellenkező hatás érhető el. A túlságosan kitüremkedő zsebstílusokat, nagy mintákat és fényes anyagokat kellő kritikával fogadd, és inkább a diszkrétebb alternatívákat részesítsd előnyben. Ha az alkati nyújtást és a nőiességedet is a tökéletességig szeretnéd fejleszteni, akkor végezetül egy magassarkú lesz az igazi jó barátod.