Így hordd a strandkendőt! - 5 izgalmas megoldás

Írta: ,

Ha már beszerezted a tökéletes bikinit az idei szezonra, itt az ideje választani hozzá egy csinos strandkendőt is, melynek megkötési módjait variálva a strandon is igazán stílusos lehetsz. Percek alatt kreálhatsz belőle felsőt, szoknyát vagy akár dögös maxiruhaként is viselheted – megmutatjuk, hogyan.

Aszimmetrikus lenge Kép forrása: Scarf.yournextshoes.com

1/5 Aszimmetrikus lenge

Kétségtelenül ez a legegyszerűbb, mégis matatós megkötési mód, melyet színtől, mintától és mérettől függetlenül bármilyen kendővel alkalmazhatsz. 

Annyi a dolgod csupán, hogy körbetekered a derekadon vagy lejjebb, a csípődön a kendőt, és megcsomózod.

A fenekedet eltakarja, mégis sokat sejtet, tökéletes választás így magadra kapnod a kendőt, ha például el akarsz ugrani a büfébe, de feszélyezve érzed magad egy szál bikiniben vagy fürdőruhában.

Vagány hajbavaló Kép forrása: Laurenslyst.com

2/5 Vagány hajbavaló

Nem épp tipikus formája a strandkendő viselésének, ez a turbánszerűen a fejre kötött megoldás, mindenesetre nagyszerűen mutat, pláne a színben harmonizáló bikinivel.

Jó választás, ha arcodat vagy hajadat szeretnéd óvni a napsugárzástól, vagy épp rakoncátlan tincseidet akarod hátrafogni vele, ugyanakkor, ha jó nedvszívó a kendő, törölköző gyanánt is bevetheted.

Hajtsd ketté, majd elöl, a homlokodra simítva engedd hátra, és lazán kösd meg. Ha nem érzed elég biztosnak, hullámcsattal rögzítheted

Sejtelmes felső Kép forrása: Theodoraandcallum.com

3/5 Sejtelmes felső

Egy közepes méretű strandkendőből lenge, nyári felsőt is rögtönözhetsz magadnak néhány egyszerű lépésben.

Fogd meg a kendőt - ha túl hosszú, hajtsd félbe -, majd simítsd el úgy a hátadon, hogy nagyjából a hátad közepére essen a kendő közepe.

A szárait egyenként fogd meg és hozd előre, majd keresztezd a mellkasodon, vezesd körbe a nyakadnál, és a végeit kösd csomóra hátul.

Ennyi az egész, nagyobb méretű kendőből ugyanezzel a technikával egyrészes nyári ruhát is pillanatok alatt varázsolhatsz magadnak. 

Nem csak a strandra, akár az utcára is nyugodtan felveheted.

Szexi maxi Kép forrása: Theodoraandcallum.com

4/5 Szexi maxi

Nagyméretű kendődből igazán szexi maxiruhát csomózhatsz magadnak.

A kendőt vesd át a hátadon úgy, mintha egy törölközőbe szeretnéd betekerni magad.

Majd a felső csücskeit a melled fölött csomózd össze, annyira legyen szoros, hogy ne csússzon le, szépen igazgasd el - ha hosszan megmarad a szára a csomózás után, masnit is köthetsz rá.

Ha ez megvan, deréktájon is csomózd össze, így a felső rész zártabb lesz, és innen kezdődik majd a ruha szoknyarésze, mely lehet ilyen szexin nyitott, de ha nem akarod, hogy kivillanjon alóla a fürdőalsód, még egy helyen megcsomózhatod, akár lejjebb, térd magasságban.

Ehhez a földig érő strandruhához válassz nagy, feltűnő mintás kendőt, garantáltan magadra vonzod vele a tekinteteket a strandon, de ha nem vagy szégyenlős, máshova is felveheted, igazán kényelmes viselet a kánikulában.

Laza kimonó Kép forrása: Apairandasparediy.com

5/5 Laza kimonó

Mi sem egyszerűbb, mint a strandkendőt lazán a válladon átvetni, s lenge kardigánként hordani.

Ebben a formában az apróbb minta is szépen érvényesül, és az előzőekhez hasonlóan a rögtönzött kimonót sem csupán a strandon viselheted - a bikini mellett egy egyszerű nyári ruhát is remekül feldobhatsz vele.

Ha hűvösebbre vagy szelesebbre fordulna az idő, kösd meg elöl a kendő két szárát, úgy is remekül mutat majd.