Így frissítsd fel ruhatáradat anélkül, hogy sokat költenél

Balatoni Dóra
Írta: ,

Tele ruhával a szekrényed, mégis úgy érzed, nincs mit felvegyél, mert már unod mindegyiket? Szívesen beszereznél egy-két új darabot, de épp nincs rá pénzed? Szerencsére néhány trükkel és praktikával nagyobb összeg nélkül is felfrissítheted gardróbodat! Kíváncsi vagy rá, hogyan? Olvasd el cikkünket és eláruljuk!

Selejtezz!

Első lépésként kezdd azzal, hogy alaposan átválogatod a ruháidat! Az új év eleje lehet egy új kezdet is számunkra, ideje rendbe szedni a holmijainkat és bátran megszabadulni azoktól, amelyekre már biztosan nincs szükségünk. Van ennek egyfajta szimbolikus jelentése is, engedd el azt, ami csak visszahúz és a múltra emlékeztet. Tisztítsd meg elmédet és a környezetedet a felesleges dolgoktól, máris megkönnyebbülsz és immár újult erővel tudsz a jövőre koncentrálni.

Tégy fel magadnak néhány kérdést: hordtad az adott ruhát az elmúlt egy évben? Ha nem, akkor nem valószínű, hogy idén is fel fogod venni, ideje megszabadulni tőle! Nézd meg, van-e a ruhán valamilyen hiba, szakadás vagy kopás. Megjavítható? Ha nem, vagy nem éri meg vele vesződni, akkor ennek sincs többé helye a szekrényedben!

Hiába kötődsz érzelmileg egy-egy darabhoz, ha már nem érzed hasznát, ne tartogasd a szekrényedben, hiszen csak a helyet fogja.

Cseréld el a nem használt darabokat!

Még jó állapotban van a ruhád, de úgy érzed, úgy sem veszed már fel többé? Ne dobd ki, hiszen lehet, hogy jó lesz még valakinek!

Barátnőiddel szervezzetek egy csere-délutánt, amikor összegyűltök és mindenki elhozza a számára már feleslegessé vált darabjait és cserélgettek! Ki tudja, lehet, hogy valakinek megtetszik majd az a szoknya vagy ing, amit te már régimódinak tartasz.

Egy szuper program kerekedhet ebből az összejövetelből, hiszen nem csak megszabadulsz a feleslegtől és újakat szerezhetsz be ingyen, a csereberéből még egy vidám beszélgetős délután is kialakulhat.

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján