Milyen hosszú a nyakad? Ideális nyaklánc, ami igazán jól mutat rajta

Fischer Anna
Írta: ,
Milyen hosszú a nyakad? Ideális nyaklánc, ami igazán jól mutat rajta

Nyáron nőnek a dekoltázsok, és annak díszítésére előkerülnek a szebbnél szebb nyakláncok és egyéb ékszerek. Hogy a nyakad formájához, emellett pedig az egész alkatodhoz és stílusodhoz a leginkább illőt válaszd, íme néhány tanács:

Vastag nyak

Ha vastagabb a nyakad, akkor finomítsd egy vékony, finom kidolgozású nyaklánccal, és mindenképpen medállal együtt viseld. Így a nyakláncod ugyanis V alakot formáz, ami vékonyabbnak tünteti fel a problémás testrészed. Válaszd a középhosszú megoldásokat, a túl rövid ugyanis összenyomja, vagyis optikailag tovább vastagítja a nyakad. A középhosszú lánchoz válassz szimmetrikus, hosszúkás alakú medált. A túlságosan hosszú lánc azért nem ideális, mert nem tereli el a figyelmet a nyakról. 

Ha szereted a dekoratív megoldásokat, akkor nyugodtan választhatsz ezekből, hiszen egy mutatós darab felhívja a figyelmet az ékszerre, így eltereli a figyelmet a nyak aránytalanságairól.

Kerüld a nagy méretű fülbevalókat is, különösen akkor, ha ezek szélesek, esetleg lefelé szélesednek.

Válassz inkább egy kicsi, vagy egy egyenesen lógó darabot. Az előbbi növeli a távolságot a nyaklánc és a fülbevaló között, míg az utóbbi optikailag nyújtja a nyakat a függőleges vékony vonallal. Bárhogy is teszel, minkét megoldás karcsúsítani fogja a nyakad.

Hosszú nyak

A hosszú nyak a lehető legideálisabb forma. Ha téged ilyennel áldott meg a sors, akkor mindenképpen emeld ki a szépségét.

Választhatsz bármilyen színt és formát, az szinte biztos, hogy jól fog állni.

Ha tetszenek a néhány éve divatba jött, textil vagy tüll alapú, nagy köves nyakláncok, akkor bátran bevállalhatod őket. Ha mégis úgy érzed, hogy a kelleténél hosszabb a nyakad, akkor válassz egy erőteljesebb, dúsabban díszített, rövid nyakláncot, vagy hordj szélesebb medált.

Jól állnak azok is, amelyeknek a „lánca” valamilyen anyagból készült. A bársony nyakláncok egzotikus és temperamentumos benyomást keltenek és te vagy az a típus, akinek jól is áll az ilyen ékszer! A hosszú nyakhoz jól illik minden fülbevaló, bár természetesen fontos, hogy valamilyen összhang legyen a nyaklánccal. Jól állhatnak a csepp alakú, vagy akár a szélesebb darabok is.

Fókuszban

Egyszerű húsvéti ötletek, amikkel instant ünnepi hangulatot teremthetsz a családban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv