Húzz sapkát vagy kalapot! – Mutatjuk, milyen frizura passzol hozzá

Írta: ,

Az ősz a sapkák és a kalapok időszaka is, fejünket és hajunkat nem csak azért érdemes ezekkel a fejfedőkkel díszíteni, mert divatosak, hanem azért is, mert óvnak minket a megfázástól. Ha szívesen hordanál sapkát, de nem tudod, hogy milyen frizura passzol hozzá, olvasd el cikkünket.

1/8 Fonott, szalagos

Az ősz egy igazi, romantikus évszak, amihez nagyon jól passzolnak a romantikus, nőies ruhadarabok is.

Egy egyenes karimájú, sötét kis kalaphoz tökéletesen passzol a hátrafonott haj, amelyet díszíthetsz egy szép szaténszalaggal. A fonás legyen holland fonat, és ne legyen túl feszes.

Fonatkoszorú Kép forrása: get-the-look.ca

2/8 Fonatkoszorú

Egy nagyobb kalap alá el tudod rejteni a hajadat, de ilyenkor is jó, ha legalább részben kilátszik alóla.

Egy koszorúfonat éppen ezért jó ötlet, hiszen a kalap alatt is van, ki is látszik alóla, és tökéletesen illeszkedik alá. Egy napszemüveggel még sikkes lesz az összhatás.

3/8 Lazán kócos

Egy kötött sapkához nem érdemes túlbonyolítani a frizurádat, elég, ha egyenesen hagyod.

Azért hogy ne legyen annyira egyszerű, érdemes kócosra szárítanod a fürtjeidet, és csak enyhén átfésülnöd. Egy kis hajfény permet a hajadra és jöhet is a sapka!

Pufi konty Kép forrása: shopstyle.com

4/8 Pufi konty

A kalaphoz nagyon jól passzol, ha egy nagyobb, kócosabb kontyot készítesz a frizurádból.

Akár néhány tincset ki is hagyhatsz, és felesleges szorosan megkötnöd a tarkódon a kontyot. Legyen inkább laza, egy kicsit rá is lóghat a hátadra – hidd el, szuperül fog kinézni!

5/8 Sportos és mégis nőies

Az őszre szuper választás a baseball sapi is, amit számtalan frizurával lehet kombinálni. Egy halszálkafonat például tökéletesen ellensúlyozza a sapka sportosságát.

Egy egyszerű hajgumival kösd meg a hajad végét, ha elkészült a fonat, és húzd rá a sapkádat. Egy dzseki vagy pulcsi, és már indulhatsz is!

Loknisan Kép forrása: wachabuy.com

6/8 Loknisan

A kötött sapkához jól passzol a nagy hullámos, kibontott haj, ezért ne szárítsd ki egyenesre a frizurád, ha ilyet szeretnél húzni, vagy loknizd be egy kicsit.

A hajadat kikezdheti a hideg, ezért érdemes tápláló hajvégápolóval bekenned a fürtjeidet, hogy ne száradjanak ki.

Holland fonat kétszer Kép forrása: api.shopstyle.com

7/8 Holland fonat kétszer

A bohémabb típusoknak a két copfos frizura is nagyon jól áll sapkával. Készíts két dúsabb holland fonatot a hajadból, amely egészen a fejtetődről indul.

Rögzítsd a copfok végét hajgumival, majd jöhet is a sapka a fejedre. Akár egy pulcsival, akár egy sportosabb dzsekivel, de egy szoknyás-kabátos szettel is jól mutat majd ez a frizura.

Baseball és konty Kép forrása: urbanoutfitters.com

8/8 Baseball és konty

Ha igazi szaladgálós napot tervezel, akkor ahhoz egy kényelmes frizura passzol, ami nem bomlik szét már az első kanyarban.

A tarkód alatt készíts kontyot a hajadból, majd jöhet rá egy baseball sapka. Néhány tincset hagyj szabadon elől és oldalt, és már indulhatsz is – ez a frizura garantáltan egyben marad a nap végéig.