Homokóra alkat vagy? Ezek a nyári ruhadarabok állnak jól

Írta: ,

Legutóbbi összeállításunkban az alma alkathoz legjobban illő nyári szetteket vettük sorra, most pedig jöhet a homokóra alkat. Hiszen lehet jó alakod, de akkor sem mindegy, hogy mit veszel fel, mit hangsúlyozol ki. Lássuk, hogy mire kell odafigyelned a nyári szettválasztásban, ha ilyen alkatod van!

 
 
 
 
Homokóra alkat Kép forrása: thestyleshaker.com

1/6 Homokóra alkat

Jogosan merülhet fel a kérdés, hogy hogyan ismerheted fel, ha homokóra alkatod van?

Amikor tükörbe nézel, azt látod, hogy a vállaid és a csípőd nagyjából ugyanolyan szélesek, a testalkatod arányos, a derekad viszont vékony.

Azaz szuper alakod van, hidd el, szinte minden nő arról álmodik, hogy ilyen tökéletes és arányos legyen a teste. Szerencséd van, ha ez a te esetedben genetika, de persze sporttal is sokat segíthetsz rajta, hogy még tökéletesebb legyen.

Lássuk, mit viselj ezek alapján a nyári hónapokban!

 
 
 
 
Felsők és topok Kép forrása: prettydesigns.com

2/6 Felsők és topok

Mivel szuper alakod van, ezért rajtad szinte minden jól áll. Mivel a vállaid formásak és arányosak, ezért praktikus megvillantani őket, de a V-kivágású felsők is nagyon jól állnak neked.

Bár mostanában a laza felsők, buggyos topok és a lenge szettek a trendik, neked azt javasoljuk, hogy azért ne válj meg a feszülős basic topjaidtól sem, hiszen neked ezek állnak a legjobban.

Nem kell ugyanis semmit takargatnod, sőt, a legjobb, ha a derekadat minél jobban kiemeled!

Tipp: Szuper nyári szett, ha felveszel egy szűk, mélyen dekoltált body-t vagy akár a legújabb egyrészes fürdőruhád, amit egy sorttal és egy platformos szandival viselsz!

 
 
 
 
Szűk derék Kép forrása: jessannkirby.com

3/6 Szűk derék

Ha már ott tartunk, hogy a derekadat valahogyan ki kell emelned, akkor lássunk egy-két tippet is, hogy hogyan.

Ha szereted a lenge pólóruhákat, amik egyenes fazonjukkal mindent elrejtenek, amit neked inkább ki kellene emelned, akkor semmi gond, van megoldás! Köss a derekadra egy dzsekit vagy tegyél fel egy övet, ami pont ott töri meg a bő, egyenes vonalakat, ahol kell.

Ha teheted, néha válassz olyan szettet, ahol a derekad környékén feszül a ruhád, ebben az esetben ugyanis nincs semmi kiegészítőre szükséged, így is tökéletes lesz a szetted!

 
 
 
 
Nadrágok Kép forrása: prettydesigns.com

4/6 Nadrágok

Szerencsés alkat vagy, hiszen a te alakodhoz szinte minden tökéletesen áll, választhatsz bő fazonú nadrágot, szűk farmert, tényleg szinte bármit.

Mivel arányos a tested, ezért nem kell nagyon takargatni semmit, így a szűk nadrágoknál egyszerűen csak válaszd azt, ami tetszik és amiben jól érzed magad.

Ha egy mostanában trendi, bő fazont választanál, akkor elég csak arra figyelned, hogy ne legyen túlságosan magasderekú, hiszen ezek a darabok egyébként sem túl praktikusak, illetve így túl nagy lehet a kontraszt a szűk derekad és a szélesebb csípőd között.

 
 
 
 
Szoknyák és ruhák Kép forrása: prettydesigns.com

5/6 Szoknyák és ruhák

Szoknyákból szuper, ha magasderekú fazont választasz, persze nem kell túlzásba vinni, a nagyjából a derék közepén kezdődő fazonok a legkényelmesebbek!

Hossz szempontjából jók számodra a mini, a midi és a maxi szoknyák is, amiket érdemes egy rövid, szűk felsővel viselned, így ugyanis kiemelheted a szupervékony derekadat!

Ha ruhát választasz, akkor kerüld a csípőnél díszített, felül túlságosan zárt darabokat, ezzel ugyanis onnan veszed el a fókuszt, ahol extrán szükséged van rá!

 
 
 
 
Fürdőruhák Kép forrása: lillycloset.com

6/6 Fürdőruhák

Bár tavaly átvettük, hogy a homokóra alkathoz pontosan milyen fürdőruhákat kellene választanod, hogy te legyél a strand legjobb nője, azért sosem árt egy kis frissítés.

A szuper, nőies alkatodhoz abszolút passzolnak a mély kivágások, illetve az idén extrán divatos, középen meghúzott egyrészes fürdőruhák is!

Számodra szintén előnyösek a nyaknál megkötős darabok is, hiszen kiemelik a formás vállaidat, alul pedig kipróbálhatsz egy idén igazán trendi magasabb derekú fürdőruhát is, oldalt merész kivágásokkal!

Színekben pedig bármit viselhetsz, de ha hangsúlyozni szeretnéd a felsőtested, akkor a világosabb, extrább színek között válogass!