Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Cseh Éva
Írta: ,
Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Sokunk nagy kedvence ez a nőies, nyári ruhatípus, ráadásul most nagyon divatos is lesz idén nyáron. Különböző fazon, minta, és anyagmegoldásokban találkozhatunk velük. A kánikulában pedig a szellős, finom esésű darabokkal különösen kedvezhetünk még a komfortérzetünknek is. 

Sokan félnek a maxiruhától

Tény, hogy nem mindenkinek áll igazán jól. Általánosan elmondható, hogy inkább a magasabb és vékonyabb alkatú hölgyeknek a fazonja, ellenben ha kicsit jobban odafigyelünk a részletekre, akkor egyes darabok még az alacsonyabbaknak is kedvezhetnek, és kifejezetten nyújthatják vele alkatukat.

Ha viszont nem vagyunk elég körültekintőek, akkor könnyen össze is nyomhatja az alakot, és előnytelenül állhat. A lényeg tehát mindig a részletekben rejlik.

Ha alacsonyabbak vagyunk és maxiruhát szeretnénk viselni, akkor érdemes egy olyan fazont választani, ami kicsit alakkövetőbb, vagy legalább a felsőtestünket kiemeli, követi annak formáját, mert akkor nem veszünk el egy óriási anyag mögött.

Akik mellben egy picit erősebbek, azoknak jobban állnak a dekoltáltabb, vagy kivágottabb fazonok. Alacsonyabb és teltebb alkatúaknak viszont tényleg nem kedvező ez a ruhatípus, így nekik érdemesebb inkább más fazonok közül választani.

De hogyan is viselhetünk egy ilyen látványos és közben rendkívül nőies ruhadarabot?

Lapostalpúval

Kényelmes és praktikus lábbeli egy utcai, vagy akár egy elegánsabb maxi ruhához lapos talpú, de csinos szandált, sarut, vagy papucsot választani.

Egyes esetekben még a gyógyszandál és papucsfazonok is rendkívül jól mutathatnak.

Elegánsabb fazonhoz nagyon jól mutatnak a finom pántokkal ellátott szandik és saruk, főleg ha köves, vagy valamilyen metálos fényű, lábbeliről beszélünk.

A hétköznapibb, utcai darabokhoz pedig egy elegánsabb, vagy sportosabb variációt is választhatunk.

Ha nagyon sportosra szeretnénk venni a figurát, akkor még egyes esetekben a sportcipő is szóba jöhet, hiszen most nem ciki maxiruhához sem viselni.

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató