Hogyan viseljük a maxiruhát 2015 nyarán?

Írta: ,

Sokunk nagy kedvence ez a nőies, nyári ruhatípus, ráadásul most nagyon divatos is lesz idén nyáron. Különböző fazon, minta, és anyagmegoldásokban találkozhatunk velük. A kánikulában pedig a szellős, finom esésű darabokkal különösen kedvezhetünk még a komfortérzetünknek is. 

Sokan félnek a maxiruhától

1/5 Sokan félnek a maxiruhától

Tény, hogy nem mindenkinek áll igazán jól. Általánosan elmondható, hogy inkább a magasabb és vékonyabb alkatú hölgyeknek a fazonja, ellenben ha kicsit jobban odafigyelünk a részletekre, akkor egyes darabok még az alacsonyabbaknak is kedvezhetnek, és kifejezetten nyújthatják vele alkatukat.

Ha viszont nem vagyunk elég körültekintőek, akkor könnyen össze is nyomhatja az alakot, és előnytelenül állhat. A lényeg tehát mindig a részletekben rejlik.

Ha alacsonyabbak vagyunk és maxiruhát szeretnénk viselni, akkor érdemes egy olyan fazont választani, ami kicsit alakkövetőbb, vagy legalább a felsőtestünket kiemeli, követi annak formáját, mert akkor nem veszünk el egy óriási anyag mögött.

Akik mellben egy picit erősebbek, azoknak jobban állnak a dekoltáltabb, vagy kivágottabb fazonok. Alacsonyabb és teltebb alkatúaknak viszont tényleg nem kedvező ez a ruhatípus, így nekik érdemesebb inkább más fazonok közül választani.

De hogyan is viselhetünk egy ilyen látványos és közben rendkívül nőies ruhadarabot?

Lapostalpúval

2/5 Lapostalpúval

Kényelmes és praktikus lábbeli egy utcai, vagy akár egy elegánsabb maxi ruhához lapos talpú, de csinos szandált, sarut, vagy papucsot választani.

Egyes esetekben még a gyógyszandál és papucsfazonok is rendkívül jól mutathatnak.

Elegánsabb fazonhoz nagyon jól mutatnak a finom pántokkal ellátott szandik és saruk, főleg ha köves, vagy valamilyen metálos fényű, lábbeliről beszélünk.

A hétköznapibb, utcai darabokhoz pedig egy elegánsabb, vagy sportosabb variációt is választhatunk.

Ha nagyon sportosra szeretnénk venni a figurát, akkor még egyes esetekben a sportcipő is szóba jöhet, hiszen most nem ciki maxiruhához sem viselni.

Magassarkúval

3/5 Magassarkúval

A lapostalpúk mellett magassarkúval is viselhetjük a maxit. Mindenképpen a ruha stílusa és sziluettje a meghatározó mikor cipőt választunk hozzá.

Magassarkúból egyáltalán nem mindegy, hogy körömcipőt vagy egy platform szandált veszünk a kiválasztott maxiruhánkhoz.

Ha méginkább nyújtani szeretnénk alakunkat, esetleg nagyon nőiesek szeretnénk lenni, akkor válasszunk a magasabb sarkú, vagy talpú topánok közül. 

Könnyű kardigánok, lezser ingek és farmerdzseki

4/5 Könnyű kardigánok, lezser ingek és farmerdzseki

Ehhez a ruhatípushoz a hagyományos blézer, illetve kabátfazonok egyáltalán nem passzolnak.

Jobb, ha inkább egy könnyű kardigánban, kendőben, vagy akár ha egy picit rafináltabb megoldásban, vagyis egy lezser ingben látunk nagyobb lehetőséget a hűvös éjszakák elleni védelemben.


Egy csepp retró – így öltözz fel a 70-es évek stílusában!


Ha sportosabb maxiruhát viselünk, akkor még egy farmerdzseki, esetleg bőrdzseki is jó választást jelenthet.

A 70-es évek hangulatát idéző mellények idén nagyon divatosnak számítanak, így akár egy rövid állású bőr, vagy farmermellénnyel is megfűszerezhetjük az összképet. 

Sikkes kiegészítők

5/5 Sikkes kiegészítők

A kiegészítő sem mindegy! Sokszor egy jól megválasztott kalap, táska, vagy ékszer adhatja meg az öltözet stílusbeli karakterét és varázsát.

A maxiruhához egy napsütéses, nyári napon nagyon praktikus és egyben mutatós egy nagykarimájú szalmakalap. Ezzel a kiegészítővel egy csapásra látványossá és roppant nőiessé tehetjük megjelenésünket.

Ugyan ilyen hálás és látványos kiegészítő még a napszemüveg is, ami nagyon fontos, hogy idomuljon a arcvonásainkhoz és ugyanakkor a kiválasztott ruhához is. A táska pedig jó, ha a cipő stílusával és színével tart össze.

Amennyiben a ruha szabásától nem idegen, akkor pedig egy övet is választhatunk a ruhánk díszéül, ezzel jól kiemelve derekunkat.