Hogyan szúrd ki a hamisítványokat? Tanácsok vásárláshoz

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság a hamisítványokat nehezebb kiszúrni, mint valaha. Nem elég, hogy egyre több és jobb technika áll a csalók számára, olyannyira virágzik a feketekereskedelem, hogy a legkevésbé várt helyeken is felbukkanhatnak a hamisítványok. Miként szúratod ki őket?

A legapróbb változás is számít

Az egyik első, és legfontosabb lépés a hamisítvány észrevétele során, ha nagyon alaposan megnézed az eredeti példányt.

Ez főleg akkor fontos, hogy ha egy meglehetősen drága termékre igyekszel beruházni, függetlenül attól, hogy cipőről, táskáról, vagy éppen parfümről van szó. 

Napjainkban már mindenhova magaddal viheted az okostelefonodat, ezt kihasználandó mentsd le az eredeti termék fényképét a mobilodra, majd a vásárlás során gondosan böngészd át az esetleges különbségeket.

Ha a márka saját oldaláról hoztad a képet, akkor egész biztosan eredeti fotód van, márpedig ekkor minden egyes varrás, színeltérés, méretbeli különbség árulkodó lehet, mind a terméket, mind a csomagolást tekintve.

Ha bármilyen különbözőséget felfedezel, alapos gyanúval élhetsz a hamisságot illetően.

Nem lehet hibás

Természetesen most ne azokra a közép- vagy alsókategóriás boltokra gondolj, ahol igen kedvező áron és nagy akciók keretében szerezheted be a termékeket, ezekben sajnos jó eséllyel találkozhatsz hibás cikkekkel.

Azonban tisztában kell lenned vele, hogy a nagy márkák egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy valamilyen formában hibás terméket árusítsanak.

Kozmetikumok esetén sem kerülhet a polcokra olyan árucikk, amiben kivetnivalót találsz, még a csomagolásnak is tökéletesnek kell lennie, különben inkább megsemmisítik, semmint hogy ugyanannyi pénzért elégedetlen vásárlót szerezzenek maguknak.

Ez persze nem azt jelenti, hogy egy hazai drogériában feltétlenül hamisítvány lenne az a parfüm, amit áron alul kínálnak a csomagolás sérülése végett, de minden esetben legyél körültekintő.