Hogyan frissítheted fel a ruhatárad tavaszra ingyen?

Stumpf Bea
Írta: ,

Amikor egy új évszak kezdődik, mindig tele vannak a boltok jobbnál-jobb új kollekciókkal, te pedig a tavalyi vagy az azelőtti ruháidat ezekkel összehasonlítva már nem is látod annyira jónak. Rögtön jön tehát a késztetés, hogy újra vásárolj, felfrissítsd a ruhatárad új darabokkal – de valójában ennek a nagy része csak felesleges pénzköltés. Mi lenne, ha idén ingyen próbálnád meg felfrissíteni a gardróbodat? Lássuk hogyan!

Kezdd az elején Kép forrása: frame.bloglovin.com

Ahhoz, hogy tudd, milyen darabokkal lenne érdemes feldobni a ruhatárad, jó, ha tudod, hogy mi az, ami valójában a szekrényedben lapul. Ha túl sokszor állsz úgy a szekrényed előtt, hogy nem találod, amit éppen kitaláltál vagy úgy tele van zsúfolva, hogy szinte átláthatatlanná vált, akkor érdemes egy kicsit szelektálnod.

Egy új évszak nem csak arra jó ugyanis, hogy beszerezz néhány új ruhát, hanem arra is, hogy megszabadulj olyan régi ruháktól, amikre már nincs szükséged.

Tipp: A vastag, meleg téli ruhákat tedd egy magasabb polcra, dobozold be őket vagy helyezd át és cseréld fel őket tavaszi-nyári kollekciókra, pakolás közben pedig ahogy tudsz, szelektálj!

Vásárolj a szekrényedből! Kép forrása: frame.bloglovin.com

Ha megvagy a szekrényed átrendezésével és a ruháidat is ügyesen átválogattad, akkor szerencsés esetben csak azok a darabok maradtak a polcokon, amiket valóban szeretsz és szívesen hordasz.

Most tehát a gardróbod akár egy minimalista szemével is irigylésre méltó lenne, azonban ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve csak néhány szettet kell folyamatosan váltogatnod.

A jó alapdarabok lényege, hogy mindennel jól kombinálhatóak, ami ösztönözzön arra, hogy mindig új és új összeállításokban gondolkodj.

Tipp: Reggel ne az első szettben indulj el, ami először eszedbe jutott, ha van néhány perced, akkor próbálgasd fejben vagy akár a tükör előtt a szetteket és próbálj ki elsőre szokatlannak tűnő, friss kombinációkat is!