Hasat takaró öltözködési praktikák

Hasat takaró öltözködési praktikák

Címlap / Stílus / Divat / Hasat takaró öltözködési praktikák

Ha van egy kis hasunk, akkor nem kell kétségbe esni, hiszen néhány egyszerű öltözködési ötlettel eltüntethetjük azt a kritikus szemek elől. Lássuk, hogy melyek az ajánlott és melyek a kerülendő öltözködési módok a has eltakarására!

NEM: Testre simuló felsők

Ha szeretnénk eltakarni a hasunkat, akkor az egyik legfontosabb dolog, hogy kerüljük a nagyon testre feszülő felsőket.
Ezek lehet, hogy jól néznek ki a tükör előtt állva, de koránt sem tesznek jó benyomást, amikor leülünk vagy lehajolunk valamiért. Éppen oda terelik a figyelmet, ahova nem szeretnénk.

Kép forrása: H&M WHERE id = Esprit

NEM: Derékig érő blúzok

A túl rövidre szabott felsők egész egyszerűen minden kisebb mozdulatnál látni engedik a hasat, ezért ha ezt szeretnénk elkerülni, akkor egyszerűen csak mellőzük ezeket a ruhatárunkból.
Alapszabály, hogy minden vízszintes vonal oda tereli a figyelmet, ahova esik, ezért a hasnál végződő felsők kifejezetten kiemelik a hasat.

Kép forrása: H&M WHERE id = Esprit

NEM: Távolra varrt gombok

Biztosan sokan ismerik a jelenséget, amikor egy egyébként tökéletes szabású és hosszúságú felsőnél túlságosan távolra kerülnek a gombok egymástól.
Ennek az a negatívuma, hogy minden egyes mozdulatnál, különösen ülő helyzetben látni engedik a hasat, ráadásul nem éppen a legelőnyösebb formájában, hiszen ilyenkor a hurkák eleve összenyomódnak és még nagyobbnak látszanak, mint amekkorák valójában.

Kép forrása: Reserved WHERE id = Esprit

NEM: Csípőnadrág

Sajnos a csípőnadrágra (különösen az erősen alul szabott fazonokra) is igaz, hogy a felső vízszintes vonalával éppen oda tereli a figyelmet, ahova nem kellene, vagyis a hasra.
Emellett a csípőnadrágról is tudni kell, hogy minden egyes lehajoláskor, különösen üléskor összenyomja a hasat, amely így könnyen kibuggyan a nadrágból és sem szép látványt nem jelent, sem kényelmes érzést nem okoz majd.

Kép forrása: Reserved WHERE id = Mango

NEM: Túl szűk nadrág

Nem csak a csípőnadrágok okozhatnak kellemetlen helyzeteket, de eleve minden túl szűk nadrág inkább csak kiemeli a hasunkat ahelyett, hogy eltakarná azt. Ne jelentsen problémát a saját méretünk elfogadása, vagyis inkább válasszunk egy tényleg jól álló, alakunkat előnyösen feltüntető darabot.
A méretet senki nem látja, a hasunkat viszont a rosszul megválasztott nadrág miatt annál többen.

Kép forrása: Ksubi WHERE id = Esprit

IGEN: Alakot követő szabások

Az, hogy a derékban túlságosan szűk felsők csak kiemelik a hasat, még nem azt jelenti, hogy csak hatalmas méretekben járhatunk. Az egyik legideálisabb megoldás, ha olyan felsőt választunk, amelyik lazán, de azért nem is túl bőre szabva követi alakunkat.
Keskeny deréknál ez különösen fontos, hiszen így a szabásvonal kiemeli erősségünket, ezzel egyben eltereli a figyelmet a hasról.

Kép forrása: Reserved WHERE id = Esprit

IGEN: Csípőig érő felsők

A csípőig érő felső részek alsó vonala optikailag eltereli a figyelmet a hasról, így az már ennek köszönhetően is kiesik a látókörből.
Emellett ezek a fazonok nyújtják a felsőtestet, ha pedig kicsit karcsúsítottak és lefelé bővülők, akkor a has egyáltalán nem is tud látszani. De természetesen ezek se legyenek testre simulóak!

Kép forrása: Pull&Bear WHERE id = Mango

IGEN: A-vonal

Az A-vonalú szabás mindenkinek ideális, aki kicsit szeretne „csalni” testének arányain. A szabásvonal azt eredményezi, hogy mivel a mell alatt szűk, ezért eleve karcsúbbnak fogunk látszani.
Lefelé bővülő szabásának köszönhetően pedig a has egyszerűen nem is tud látszódni – kivéve, ha áttetsző anyagból készült a felsőnk.

Kép forrása: H&M WHERE id = Rebecca Taylor

IGEN: Sűrű gombolás vagy cipzár

Ahogy nem ajánljuk a ritka gombozású felsőket a has eltakarására, annál ideálisabb megoldást jelentenek a sűrűn gombozott, esetleg kapcsokkal, cipzárral ellátott darabok.
Ezek tartást adnak a felsőnek, összefogják a hasat, ezáltal pedig érvényesülni hagyják az előnyös szabásvonalakat.

Kép forrása: Reserved WHERE id = Mango

IGEN: Alul húzott fazonok

Az alul húzott, akár gumis fazonú felsők nem csak könnyedséget adnak a megjelenésünknek, de egyben eltakarják a hasunkat is.

Fontos, hogy kicsivel a hasunk alatt érjen, és lehetőleg ne legyen túl bő.
Ha megtaláljuk a megfelelőt, akkor nőies, mégis játékos és nem utolsó sorban jótékonyan takaró darabbal gazdagodhatunk.

Kép forrása: Esprit WHERE id = Mango

IGEN: Body

A body nagyon hasznos darabja lehet ruhatárunknak. Nem csak azért, mert az ősz kezdetén védi derekunkat a hidegtől, de azért is, mert alul záródó szabásának köszönhetően a felső részünk soha nem fog felcsúszni, nem fog összegyűrődni, vagyis mindig rendezett benyomást fog kelteni, amely nem engedi azt sem, hogy akár egy kis szellő megmutassa a hasunkat a ruha alatt.

Kép forrása: Donna Karan WHERE id = Malene Birger

IGEN: Erősebb anyagok

Bármilyen szabást is választunk, érdemes odafigyelni arra, hogy lehetőleg kicsit erősebb, vastagabb anyagból készüljön. Ezek jobb és biztosabb tartást adnak a ruhának, így azon jobban tud érvényesülni a szabásvonal. Ezek az anyagok jobban egyben tartják a ruhát és a hasunkat is, így akár több kilót is letagadhatunk bennük.
Mindenki maga tudja, hogy zavarja-e a hasa vagy sem. Nem kell túlzott önkritikával öltözködni, hiszen egy kis domborulat jól is állhat és akár még bájosan is hathat. Akit azonban zavar, ha kilátszik a hasa, annak talán megéri kicsit más szemmel nézni a ruhatárára. Hiszen hiába szép egy ruha, ha nem érezzük magunkat jól benne! 

Kép forrása: See by Chloé WHERE id = H&M

VIDEO 10+1 sminkes trükk, amit bárcsak előbb tudtál volna

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!