Milyen színű a hajad? Mutatjuk, milyen ruhák állnak neked a legelőnyösebben

Zabolai Margit
Írta: ,
Milyen színű a hajad? Mutatjuk, milyen ruhák állnak neked a legelőnyösebben

Egy jól megválasztott hajszín – vagy akár a természetes hajkorona – az egész megjelenésedet meghatározza. Ehhez igazítjuk a sminkünket, és bár sokszor nem is tudunk róla, nagyban meghatározza az első benyomásunkat is. Válaszd ki a ruháid színét is úgy, hogy illeszkedjenek a frizurád árnyalatához, és még jobban kiemelheted a szépségedet.

Szőke haj

A szőke haj éppen ártatlansága miatt tud nagyon is szexi lenni. Leginkább talán a kék illik hozzá, de holtversenyben követi a rózsaszín és a világos, élénk zöld szín is.

A sötétebb árnyalatokat inkább kerüld, kivéve a feketét, ami szinte mindenkinek jól áll.

Kevésbé ismert, hogy a szőke hajhoz a grafitszürke is passzol, pedig szépen kiemeli a hajad ragyogását. A fehéret viszont kerüld el, hacsak nem vagy lebarnulva, mert túl sápadtnak tűnhetsz benne.

Ősz haj

Ha a természetesség jegyében hagytad, hogy az évek múlásával hajad kivilágosodjon, akkor a ruháid színének kiválasztásakor fokozottan vedd figyelembe a szemed színét és a bőröd tónusát, mert ezek sokkal hangsúlyosabbak lesznek.

Az ősz haj a világos, élénk színekkel szépen harmonizál, ezek az egész külsődet fiatalosabbnak, energikusabbnak mutatják, míg a fagylalt- és pasztell színek bájos, mégis elegáns hatást keltenek.

A földszínekkel vagy a feketével azonban idősebbnek tűnhetsz a valódi korodnál, ezért ezeket érdemes kerülni, vagy valamilyen színes kiegészítővel feldobni.