Ha ezt elolvasod, soha többé nem vásárolsz ugyanúgy - 5 módszer, ami bebizonyítja, hogy eddig rosszul csináltad

Írta: ,

Persze, tudjuk, van, akinek kisebb gondja is nagyobb ennél, de hát lássuk be: az embert néha elragadja a vásárlási láz. És tulajdonképpen miért is kellene szégyellni, ha a megkeresett pénzedet valami olyasmire költöd, ami örömet okoz? Tippjeinkkel segítünk, hogy kevesebb kiadással, de valóban nagyobb örömet jelentsen a shopping!

1/5 Figyelj a szabásra!

A trendek sokszor úgy jönnek-mennek, hogy az ember nem győzi kapkodni a fejét, de biztos, hogy neked mindegyiket követned kell?

Néhány ruhapróbába beletelhet, de ha egyszer megtalálod, melyek azok a fazonok, amelyek jól állnak neked, akkor sokat spórolhatsz azon, hogy nem esel szerelembe egy olyan darabbal, amivel most talán tele vannak a kirakatok, de egyáltalán nem állna jól neked.

Maradj azoknál a daraboknál, amik jól is mutatnak rajtad, és nem lesz tele a szekrényed olyan ruhákkal, amiket kétnaponta felveszel, aztán le is cserélsz, mielőtt elhagynád a lakást.

Válogasd meg a színeket! Kép forrása: allwomenstalk.com

2/5 Válogasd meg a színeket!

Néha persze nem árt kimozdulni a komfortzónádból, de alapvetően biztosan te is tudod, hogy melyek azok a színek, amiket szívesen viselsz.

Érdemes kiválasztani egy árnyalatot, amihez ragaszkodsz, és ehhez vásárolgatni.

Ha sokféle, de egymáshoz nem passzoló ruhád van, akkor hiába van tele a szekrényed, nem tudsz egy jó outfitet kihozni belőle.

Ellenben, ha pl. a ruháid pasztell színűek, vagy a piros-sárga, esetleg a kék-zöld vonalon mozognak, akkor jól hordhatod őket egymással, és szinte bármit bármivel felvehetsz, így sokkal kisebb az esély arra, hogy megunod az összeállításokat.

Fektess kiegészítőkbe! Kép forrása: bloglovin.com

3/5 Fektess kiegészítőkbe!

Ha rád tör a vágy, hogy felújítsd a ruhatáradat, de nem te vitted el a múlt héten a lottó főnyereményt, akkor ahelyett, hogy komplett outfitekben gondolkodnál, vedd a kiegészítők felé az irányt.

Egy színes sál, egy új öv vagy akár egy karakteres nyaklánc a töredékébe kerülhet egy drágább ruhadarabnak, de teljesen új karaktert tud adni egy már megszokott, unalmas összeállításnak.

Ráadásul, ha egy új stílust próbálnál ki, akkor is szerencsésebb valami ilyesmivel kezdeni, ahelyett, hogy egy teljes öltözet ruhába beruháznál, csak azért, hogy utána kiderüljön, mégsem a te világod ez a szett.

Megéri átalakítani! Kép forrása: stellalamoda.com

4/5 Megéri átalakítani!

Amíg nem varrattál magadnak ruhát, nem is fogod tudni, mekkora különbséget jelent, ha egy szoknya vagy blúz pontosan a te alakodra készült.

Egy jó szabó azonban a már elkészített fazont is rád tudja igazítani! 

Akár egy ilyen mestert keresel, akár te végzel el egy varrótanfolyamot, sokat spórolhatsz azon, ha egy leárazott, esetleg utolsó darabos ruhát alakíttatsz a méretedre.

Igen, lehet, hogy az átalakítás többe kerül, mint a kétezer forintos felső, de összességében még mindig jobban jársz, mintha egy drága darabot vettél volna meg.

Ha megtanulod felismerni a ruhákban rejlő lehetőségeket, azzal jó vásárt csinálhatsz.

Gondold át, hogy hordod-e! Kép forrása: merchbar.com

5/5 Gondold át, hogy hordod-e!

Lehet, hogy nagyon bejön az a klassz, modern felső a Rolling Stones emblémával, de ha kamaszkorod óta nem voltál fesztiválon, és egyébként egy irodában dolgozol, ahol kötelező a kiskosztüm, akkor nem biztos, hogy kihasználod ezt a darabot.

Különleges alkalmak persze mindig vannak, de gondold át, hány olyan holmi lapul a szekrényedben, amit ezekre a nem megszokott eseményekre tartogatsz?

Ha már vásárolsz, vegyél olyasmit, amit valóban hordani is tudsz, és az év bármelyik napján örülni tudsz neki, nem csak piros betűs ünnepeken.