Így válassz fürdőruhát az alakod szerint – Alma alkat

Írta: ,

Nemsokára itt a nyár és a strandidő, így új cikksorozatunk fókuszában a fürdőruhák állnak – különböző alkatok szerint gyűjtjük össze a legfontosabb szempontokat, amiket a megfelelő darab kiválasztásánál érdemes szem előtt tartani, és ebben segítségünkre van Győri Bernadett, a Bernice Fashion divattervezője is. Lássuk elsőként az alma alkatot!

Tankini és tunika

1/6 Tankini és tunika

Ha alma alkatod van, akkor jellemzően felsőtestben vagy erősebb, azaz a vállak, a mellek és a has hangsúlyosabbak, mint a tested alsó része.

Győri Bernadett szerint ezen a testalkaton nagyon jól mutat egy szuper tankini fazon, ami egy kétrészes, hasat takaró fürdőruha.

Választhatsz hozzá izgalmas tunikát is, amivel eltakarhatod azokat a részeket, amiket nem szeretnél annyira hangsúlyozni.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Mellek hangsúlyozása

2/6 Mellek hangsúlyozása

Alma alkaton érdemes a mellrészt hangsúlyozni, amihez a Bernice Fashion divattervezője a következő tippeket adja:

„A divatos rojtokkal, kövekkel vagy szegecsekkel díszített felsőrészek nagyon előnyösek tudnak lenni, de a színekkel is érdemes játszani. Felülre válassz neon vagy más, erőteljes színt, míg alul inkább a sötétebbek közül válogass.” 

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Hosszú lábak

3/6 Hosszú lábak

Mivel ennél az alkatnál a lábak általában vékonyak és formásak, így érdemes ezt is szem előtt tartani a fürdőruha kiválasztásánál.

Optikailag még hosszabbnak tűnnek a lábaid, ha egy magas derekú alsó részt választasz, és a körte alkattal ellentétben itt jöhetnek a kövekkel, húzásokkal, fodrokkal, masnikkal díszített anyagok is!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Vállak és pántok

4/6 Vállak és pántok

Azt már említettük, hogy a legelőnyösebb fazon számodra a tankini, de mi az, amit inkább kerülj?

A divattervező szerint, ha mindenképp kétrészes fazont szeretnél, akkor a felsőrésznél a következőkre érdemes figyelned: inkább vastagabb pántú, erős tartású fazont válassz, és kerüld a háromszög alakú,  nyaknál megkötős verziókat, hiszen ezek csak jobban hangsúlyozzák a vállakat.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Derék és csípő

5/6 Derék és csípő

A szélesebb derék és a csípő ellensúlyozására szuper lehet, ha olyan egyrészes fürdőruhát választasz, ami felfelé vonzza a tekintetet, tehát például kicsit merészebb dekoltázzsal rendelkezik, esetleg felül díszített.

Az is jó megoldás, ha felül világos, míg alul sötét színű az anyag, valamint a hosszanti mintás darabok is szuperül karcsúsítanak.

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A részletek

6/6 A részletek

Érdemes az olyan megoldások között is válogatnod, amik kicsit extravagánsabbak

A mi kedvenceink az oldalt kivágott darabok, a megkötős megoldások, amiket ügyesen az alakodra igazíthatsz, valamint a mell alatt húzott klasszikus fazonú fürdőruhák!

Tipp: Mindenképp valamilyen élénk színű, mintás fazont válassz!

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4