Eredeti vagy kamu? Erre figyelj, ha dizájnertáskát vásárolsz

Boros Mariann
Írta: ,
Eredeti vagy kamu? Erre figyelj, ha dizájnertáskát vásárolsz

Kép forrása: sheknows.com

A dizájner táskák az utóbbi években egyre nagyobb teret hódítanak, és már nem csak a leggazdagabbak kiegészítői, hiszen egyre több olyan darab kerül a piacra, ami egy kis spórolás árán beszerezhető, de akár a turkálóban is kincsekre lehet lelni. Persze, könnyű belefutni a hamisítványokba is, ha ragaszkodsz az eredeteihez, de nem vagy biztos a táska származását illetően, megmutatjuk, mire figyelj!

Varrás

Hazánkban talán a Louis Vuitton-hamisítványok a legelterjedtebbek, egy időben szinte minden harmadik ember kezében ott díszelgett egy ikonikus LV mintás darab, ami általában csak első ránézésre – és inkább csak messziről – emlékeztetett az eredetire. Persze, vannak egész ügyes replikák is, és valakit nem is zavar, ha nem az eredetit hordja, lényeg, hogy jól nézzen ki a táska.

Az utánzatok esetében nagyon árulkodó lehet a varrás. Az eredeti tervezői táskák munkája mindig hibátlan, nem szakadhat a cérna vagy lehet túl nagy a tű ejtette lyuk, nem lehet gyűrött az anyag a varrás alatt, hiszen ezeket a darabokat többszörösen, gondosan ellenőrzik, és általában kézzel készülnek.

Kép forrása: purse-princess.blogspot.hu

Fókuszban

3 napos őszi nagytakarítás - Ha ezeket a lépéseket betartod, az egész lakás ragyogni fog!

Rakd össze a top tisztítós kosarat: 6 kellék takarításhoz, amikkel gyerekjáték lesz az otthonod tisztán tartása

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján