Ezekre épül az egész megjelenésed! 5 féle alapdarab, aminek lennie kell a gardróbodban

Horváth Petra
Írta: ,

Számtalan sikeres ember nyilatkozta már azt, hogy milyen óriási fordulópont volt az életébe, mikor sikerült kialakítania a tökéletes ruhatárat, mely lényegében 4-5 alapdarabra szokott épülni. A legnagyobb előnye az alapdaraboknak, hogy végtelen módon kombinálhatók, és ez által leveszik azt a terhet a vállunkról, mellyel sokan küzdünk reggelente, vagyis a „Mit vegyek ma fel?” dilemma. Az a pár alapdarab, amire lényegében az egész öltözködésünket építjük, szinte minden irányzat esetében azonos, így, ha ezekkel már rendelkezünk, sokkal egyszerűbb lesz a továbbgondolás is. Nézzük tehát, melyek azok a darabok, amik stílustól függetlenül, nem hiányozhatnak egyetlen nő gardróbjából sem!

A tökéletes fehérnemű Kép forrása: theneotrad.com

Mikor fiatalok és bohók vagyunk, gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy engedünk egy-egy mesésebb melltartó vagy bugyi csábításának. Ugyan kit ne venne le a lábáról egy csipke csoda?

A másik nagy heppünk a vicces mintákkal ellátott vonal. Igazából ezekkel a darabokkal sincsen semmi probléma, csakhogy, sokkal fontosabb, hogy komfortosan érezzük magunkat az adott bugyiban, melltartóban, zokniban vagy éppen harisnyában.

Ma már nem is kell annyira elválasztani a szépet a praktikustól, hiszen a márkásabb fehérnemű kínálatokban megtalálhatjuk az arany középutat.

És itt érkezünk el arra a pontra, mikor kiderül, mennyire gondolkozunk éretten. Képesek vagyunk kiadni több tízezret pár bugyira vagy melltartóra, és lemondani arról, hogy annak az árából jól bevásároljunk a fast fashion üzletekben?

Tipp: Ha megtaláltad a hozzád leginkább illő fazont, amiben tökéletesen komfortosan érzed magad egész álló nap, legyen szó bugyiról vagy melltartóról, igyekezz beszerezni belőlük a három alapszínt: fehér, fekete és nude.

Toppok, trikók, body Kép forrása: pinterest.com

Ez az alapdarab nem csak a rétegezés miatt fontos a hűvösebb időben! Egy tökéletesen hozzánk illő top vagy trikó ugyanis funkcionálhat ruhadarabként is, ha minőségi és igényes.

Gondoljunk csak bele, mennyire szexi tud lenni, egy top-zakó párosítás!

Azonban, egy ilyen megjelenéshez nem vehetjük fel az ezer éves, megkopott, kinyúlt vagy éppen agyon cicomázott verziókat.

Hasonlóan a fehérneműkhöz, a toppoknál is aranyszabály, hogy minőségit válasszunk, amiből nem áll ki a cérna, nem izzadunk bele, és nem nyúlik ki az első viselést követően!

Ha megtaláltunk a tökéletes fazont, raktározzunk el belőle, amennyit csak tudunk, és időről-időre töltsük fel a készleteinket!

Tipp: Nem ritka, hogy egy adott fazon többféle stílusban is kapható. Érdemes ezekből is bevásárolni, hiszen olykor egy natúr, míg máskor egy csipkés verzió tehet nagyobb szolgálatot! Színekben itt is törekedjünk eleinte az alapokra, tehát a fehérre, feketére és nude-ra.