Ezeket viseld a hajadban nyáron – A kedvenc nyári frizura-kiegészítőink

Bodnár Alexa
Írta: ,

Nyáron néha praktikussági okokból, néha pedig csupán az esztétikum kedvéért érdemes a frizuránkat feldobni egy kiegészítővel. Összegyűjtöttünk néhány remek megoldást a kedvenceinkkel – kendőkkel, kalapokkal, virágokkal és hajpántokkal –, hogy te is meseszép frizurát készíthess magadnak ezekkel a kellékekkel!

Kendő Kép forrása: self.com

A kendő igazán jó szolgálatot tehet a nagy melegben, hiszen védi a fejünket a közvetlen napsugárzástól, így kisebb a kockázata az igazán kellemetlen tünetekkel járó napszúrásnak is.

Turbánként viselve egy szép, mintás kendőt nem csak védve leszel a naptól, de nagyon trendi is. A színes kendő mellé mindenképpen válassz egyszerűbb ruhát, egyszínű, lenge darabokat.

A kendőt hordhatod úgy is, hogy csak egy fejpántot készítesz belőle, amellyel a feltűzött hajadat keretezed, a sál végét pedig hagyod lelógni. A napszemüveg szinte kötelező kiegészítője ennek a frizurának!

Nagyon menő hajviselet a konty is, amelybe kendőt fűznek, vagy amely köré egy vékonyabb kendőt csavarnak: a színes sálak igazán nyáriassá teszik a frizurádat, és nem engedik szétcsúszni sem a kontyodat.

Legyen hosszabb, rövidebb, kibontott vagy feltűzött a hajad, a virágok igazán fel tudják dobni és nőiessé varázsolni a frizurádat.

Ha hosszabb a hajad, akkor tegyél bele egy-két fonatot, vagy egy félkontyot, és ezt dobd fel virágokkal – igazi bohém, hippies hajviseleted lehet ezzel a megoldással.

A hosszú és félhosszú, enyhén hullámos hajban nagyon jól mutat, ha hátra beletűzöl néhány színes virágot: akár a hétköznapokban, akár egy fesztiválon is remek viselet lesz.

A virágokból készült félkoszorúk a nagyobb fonatokat, kontyokat, feltűzött hajat tudják igazán látványossá tenni, mintha egy virágokból készült koronát viselnél!