Eredeti vagy hamisítvány – hogyan különböztessük meg?

Fischer Anna
Írta: ,
Eredeti vagy hamisítvány – hogyan különböztessük meg?
A világmárkák viselése szinte mindenki számára csalogató, hiszen árad belőle a gazdagság és a luxus. Számtalan replikával találkozhatunk azonban, amely alacsonyabb minőséget és lényegesen alacsonyabb árkategóriát képvisel. Néhány egyszerű lépéssel könnyen eldönthetjük, hogy eredeti, vagy replika (más néven hamisítvány) van-e a kezünkben.
Hibás márkanév
Manapság egyre kevesebb fordul elő ebből a „hibá”-ból, de néhány évvel ezelőtt még kifejezetten elterjedt volt, hogy a másolók a márkanevet hibásan tüntették fel, vagyis egy-egy betű eltéréssel az eredetihez képest.
Így próbálták elkerülni a hamisítás vádját – természetesen sikertelenül. Szerencsére a hamisításnak ez a módja már kikopóban van a divatból. Ennek egyik oka az, hogy kifejezetten igénytelen hatást kelt a feltűnő hiba. A másik ok, hogy a hamisítók ennél jóval ügyesebbek lettek az elmúlt néhány év során.
Táskák részletei
Ha nem vagyunk biztosak abban, hogy eredeti táskáról vagy hamisítványról van szó, akkor érdemes alaposabban is belenézni. A nagyobb márkák leggyakrabban nem csak egy márkajelet illesztenek a táskára, de a bélésének anyagába is bele van nyomtatva a jelzés.
A zsebeken is gyakran van az eredetiséget igazoló kis címke, sőt sokszor a zipzár húzójába is belegravírozták a névadót. Ezekre a részletekre a replikakészítők általában nem figyelnek.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő