Elég a tucatcuccokból! 5 külföldi slow fashion márka, ami Magyarországra is szállít

Stumpf Bea
Írta: ,

Szembejön veled az egyik népszerű boltban vásárolt szupertrendi kabátod? Unod, hogy szinte minden boltban ugyanazokkal a ruhákkal találkozol? Van, hogy eljön a pont, hogy egy kicsit besokallunk ettől a túlságosan rohanó és egymást oly türelmetlenül váltó divathullámoktól. Szerencsére van néhány szuper lelőhely, ahonnan olyan különleges ruhadarabokat tudsz beszerezni, amikkel igazán ki tudod fejezni a személyiséged. Lássuk a kedvenceinket, amik Magyarországra is szállítanak!

Mi is ez mélyebben? Kép forrása: beigerenegade.com

Ha a bevezető csak felkeltette az érdeklődésed, de még nem vagy benne teljesen biztos, hogy mit jelent a slow vagy más néven sustainable (fenntartható) divat, akkor segítünk egy kicsit.

Úgy tűnik, nem csak neked van néha eleged abból, hogy a tucatmárkák gyönyörű üzleteiben sokszor túlzottan magas áron vásárolt ruhák vagy kimennek a divatból vagy fél év múlva tönkremennek.

A slow fashion pont emiatt jött létre, ami érdekes módon egy 1986-os McDonald’s nyitása körüli ellenállásból jött létre.

Minőségi alapanyagok, környezetbarát és etikus gyártás és jövőbemutató vállalati kultúra.

Nem biztos ugyanis, hogy mindig tartani kell a tempót, mindig mindenben követni kell a tömeget, hanem érdemes egy kicsit saját magunkat keresni a divatban, egy kicsit lelassulni és másokra is odafigyelni, nem igaz?

People Tree Kép forrása: peopletree.co.uk

A People Tree nevű Fair Trade márka 1991-ben alakult, azaz már 26 éve gyárt egyedi tervezésű ruhákat. Volt már címlapsztori a Vougeban, volt kampányuk Emma Watsonnal és folyamatosan az új, környezetbarát és egyedi megoldásokat keresi.

Nagy szerencsénkre Magyarországra is szállítanak, ennek díja a rendelés értékétől függően 3-12,5 font között változik.

Nem csak alapdarabokat, de különleges szezonális kabátokat, ékszereket, kötött dolgokat, sőt még éjszakai és otthoni ruhákat is válogathatsz az online shopból.

Érdemes kipróbálni!

Link itt.