5 egyszerű trükk, hogy fájdalommentesen viselhesd a magassarkúidat

Kovács Andrea
Írta: ,
5 egyszerű trükk, hogy fájdalommentesen viselhesd a magassarkúidat

A világ egyik legnehezebb feladata úgy sétálni egy magassarkúban, hogy ne tűnj egy újszülött zsiráfbébinek. És még ennél is nehezebb úgy viselni azt a gyönyörű cipellőt, hogy ne akarjanak leesni a lábaid a fájdalomtól – de az alábbi tippekkel menni fog!

Fontos, hogy rendesen tartson! Kép forrása: rstyle.me

Válassz olyan cipőt, amelyiknél nem csak apró, vékony pántok tartják a lábadat, ez ugyanis nagyon rosszat tesz a lábfejednek.

Ha olyan lábbelit választasz, ami jobban megfogja a lábfejed felső részét, és nem engedi, hogy ide-oda mozogjon a cipőben, már rengeteget tettél azért, hogy pár óra múlva ne égjen le az egész talpad.

Ha nyáron nem akarod, hogy a melegben bepálljon a lábad a cipőben, válassz olyat, ami ugyan pántos, de több tartást biztosít, és a bokádat is átfogja.

Nyújtsd a lábaid! Kép forrása: phoenix-legend.tumblr.com

Néha vedd le a gyönyörű cipőcsodát a lábadról, és mozgasd meg kicsit a bokádat. Nyújtsd előre-hátra a lábfejed, és masszírozd egy kicsit az ujjaiddal. Így a vérkeringésed fellendül, és újra élet kerül a lábaidba.

Figyelj különösen a lábikrádra és arra, hogy az Achilles-inadat rendesen kinyújtsd, mert ez hatalmas terhelést kap a furcsa lábtartás miatt, amire a magassarkúban kényszeríted.

Az sem baj, ha a feszült vádlidat is átgyúrod picit.

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)