Egy ruhadarab, 5 stílus - Így hordd 2015 nyarán a farmeringet

Írta: ,

A farmer ing néhány éve tért vissza a kirakatokba, és nem is kérdés, hogy a ’90-es évek visszatérő hullámai sodorták újra a divatba. Ma azonban már korántsem úgy érdemes hordani, mint néhány évtizeddel korábban, amikor még a sztárok is farmer estélyiben jelentek meg mindenütt - mutatjuk, hogyan viseld idén nyáron az örök darabot!

1/5 Meglepően jó csipkével

Meglepő, de a farmer ing remekül mutat egy kis csipkével körítve, a csipke shortok vagy rövid szoknyák pedig szintén népszerűek lesznek ebben a szezonban.

A lényeg, hogy ha ezt a két szélsőséges darabot társítod, akkor tartsd egyszerűen az öltözékedet: használj alapszíneket és a kiegészítők se legyenek rikítóak, így a merész, vagány farmering és a romantikus csipke alsó kicsit vintage, kicsit folk hangulatú párosítást alkot.


Csodás minták 2015 nyárra a bloggerináktól


Hűvösebb napokon nyugodtan vegyél fel egy fehér vagy fekete színű pólót, és e fölé kapd fel a farmeringet, amit egy sállal is kiegészíthetsz, de ennél a további rétegekkel és kiegészítőkkel már bánj óvatosan, mert ez a szett könnyen csúszik át a sikkesből a szedett-vedettbe.

2/5 Hipster divat

A virágos nadrágok a szezon nagy slágerei lesznek, és hozzájuk tökéletes választás egy világoskék farmering, mert hagyja érvényesülni a tarka színeket, ugyanakkor szép alapot biztosít, és az összeállítás nem lesz tőle túl sok.

Ráadásul a virágos nadrág romantikus, lányos jellegét egy kicsit tompítja is a farmer vagánysága.

Mivel ez az összeállítás különösen divatos, mégis kicsit underground jellegű, jól illenek hozzá a hipster kiegészítők: a minőségi, de kicsit retro hatású bőr táska és a nude, szintén bőr cipő.

Az ékszereket tekintve érdemes elegáns, visszafogott kiegészítőket használni, például aranyat vagy fényes ezüstöt, mert ebben a szettben éppen az a szép, hogy a virágok színei érvényesülhetnek.

3/5 Midi szoknya

A midi szoknyák szintén nagy visszatérők, de óvatosan kell velük bánni, mert könnyen unalmas hatást kelthetnek a menő, újhullámos trendek megjelenítése helyett.

Ha egy modern szabású farmer inggel kombinálod őket, azzal megtartod a retro jelleget, mégis elég vagányságot adsz a szetthez ahhoz, hogy nagyon is mainak, modernnek tűnjön.

Ha homokóra alkatod van, vagy csak szeretnéd a hasadról inkább a dekoltázsodra terelni a figyelmet, akkor ez az összeállítás egy magassarkú cipővel stílusos és elegáns választás.

A színek terén azonban érdemes semleges árnyalatokat választanod, nehogy túlságosan hippi hatást kelts.

4/5 Találkozás az aztékokkal

Tulajdonképpen nem is olyan hihetetlen elképzelni, hogy az Amerikából hódítani indult farmer találkozik az aztékokkal, de ezen a szetten ez a találkozás sokkal szebb eredményt hoz, mint azt amúgy elképzelnénk.

Az azték mintás ceruzaszoknya egy nagyon karakteres, hangsúlyos darab, aminek kicsit nyers, elemi hatására szépen rímel a farmer erős anyaga, így ez a szett egyszerre nagyon nőies, ugyanakkor vagány összeállítás is.

A magasított derék szép csípővonalat csinál, és mivel a hasad biztosan nem villan ki, a farmering felső gombját nyugodtan kigombolhatod, így sem lesz közönséges az összhatás.

 

5/5 A neonnal is összefér

Az idei nyáron is tovább hódítanak a neon színek, és főleg a kihúzó színű árnyalatok mennek majd nagyot, a sárga, a zöld és a pink mind ott világít a boltokban.

Ezekhez a színekhez remekül illik a farmering, és nem csak azért, mert a hagyományos farmerkék színben jól passzol ezekhez az árnyalatokhoz.

Az egyébként nagyon harsány diszkószíneket kicsit tompítja, lazítja a farmer, amitől az összeállítás nem lesz bántó vagy rikító, inkább csak vagányan merész, amihez még néhány neon színű kiegészítő is elfér - feltéve, hogy igényes és klasszikus, nem pedig óriási műanyag darabokat választasz.