Egy hónapig nem vásároltam – ezt tanultam belőle

Szendrey Adrienn
Írta: ,
Egy hónapig nem vásároltam – ezt tanultam belőle

Kép forrása: mintnotion.com

Amikor a hónap elején kipattant a fejemből az ötlet, először túl hosszúnak tartottam egy teljes hónapot arra, hogy ne vásároljak. Aztán rájöttem, hogy eddig bármit kitűztem magam elé célnak, azt megvalósítottam, úgyhogy miért ne próbálnám ki ezt is? Lássuk, milyen tanulságai vannak annak, ha egyáltalán nem veszel magadnak semmit egy meghatározott ideig.

Valami új Kép forrása: madefromscratch.co.nz

Manapság a legtöbben nem azért vásárolnak új ruhákat, mert valóban szükségük van ezekre a tárgyakra, egyszerűen csak arról van szó, hogy ezzel jutalmazzák magukat a mindennapokban.

Egy olyan képzelt világot alakítunk ki ezzel magunk köré, mintha bármit megvehetnénk, a pénz nem számítana, hiszen miért vásárolnánk új ruhákat, amik címkéstül a szekrényben állnak és miért vennénk meg olyan elektronikai eszközöket, amiket néhány hónap múlva félreteszünk és újra cseréljük őket?

Mivel ez a vásárlási láz, ami úgy tűnik, hogy lassan mindenkit megfertőz, valójában nem is a pénzről szól, sokkal inkább egy attitűd, egy rossz szokás, amit le kell vetkőznünk, a kihívásom elsődleges motivációja nem is a pénz volt.

Azt szerettem volna megtudni, hogy változik-e valami a szemléletemben, az értékrendemben vagy a környezetemben akkor, ha valóban meg tudom állni ezt a hónapot vásárlás nélkül.

Természetesen ha úgy érzed, hogy súlyos vásárlási mániád van, akkor a pénz is nagyon motiváló tud lenni, egyszer szánd rá magad és számold ki, hogy mennyit költesz vásárlásra egy hónapban, majd játssz el a gondolattal, hogy milyen hasznosabb vagy jobb dologra költhetnéd el ezt az összeget.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!