5 divatszabály, amit érdemes felrúgni

Szőke Angéla
Írta: ,
5 divatszabály, amit érdemes felrúgni

Divatszabály? Eleve a szó maga egy ellentmondás, elvégre hogyan létezhetnének szabályok a divatban? Sajnos ez a tény nem akadályozott meg abban néhány korlátolt divatdiktátort, hogy ne találjanak ki pár balga előírást. Ők úgy látszik, nem hallottak még arról, hogy a szabályok azért vannak, hogy megszegjék őket, főleg azokat, amelyek azt hivatottak megszabni, hogy egy nő mit vehet fel. Az alábbi archaikus szabályok ugyan hosszú ideje a köztudatban vannak, mégis érdemes felrúgni őket.

1. Kerüld a vízszintes csíkozást, ha nem vagy vékony

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Az elmélet szerint a horizontális csíkok ugyanis még szélesebbnek mutatják az embert. Nos, ebben optikailag valóban lehet valami, és ha van rajtad mit fogni, egy keresztben csíkos ruhadarab tényleg nem fog kifejezetten vékonyabbnak mutatni a valós alakodnál, de mégis, mit jelentsen ez? Hogy egy formás nő csak és kizárólag feketében járjon, csak azért, mert az slankít? Ha tetszik a vízszintes csíkozás, nyugodtan vedd fel. Csak arra érdemes figyelni, hogy csíkos top esetében egyszínű alsót válassz és derékvonalban tűrd be. Csíkos ruhák esetében figyeld az összképet: kiemeli a problémás testrészeket vagy eltereli a figyelmet róluk?

2. Ezeket a színeket ne viseld együtt

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

Egy újabb abszurdum, hiszen minden szín gyönyörű és nincs olyan, hogy ütnék egymást, illetve ha mégis, az összeállítás annál ütősebb lesz! Ne kombináljuk a tengerészkéket és a feketét? Dehogynem, hiszen remekül mutatnak együtt! Ne viselj együtt barnát és feketét? A sötét színek jól állnak egymásnak, tehát ez is badarság. Nem megy egymáshoz a pink és a piros? Ugyan már, hiszen egy tavaszi csokorban is csodaszép együtt ez a két szín, egy öltözéken belül pedig szintén. Ne keverd magadon az ezüst és az arany ékszereket? Emiatt sem kell aggódnod, az összhatás remek lesz!

3. Ne látszódjon a melltartópántod

Képek forrása: 1 / 2 / 3

Szerencsére már nem a középkorban élünk, így ezt a szabályt is semmibe vehetjük. Egyrészt már feltalálták a szilikonból készült pántot, másrészt ki mondta, hogy egy kivillanó pánt nem nézhet ki jól? És nem, nem kell testszínűnek lennie, sőt, minél színesebb, annál jobb! Emlékszünk Carrie Bradshaw-ra? Ő igazi divatikon volt és tőle megtanulhattuk, hogy a fekete melltartópánt pont arra való, hogy kivillanjon egy fehér trikó alól. Kylie Minogue szintén ezzel az összeállítással tette emlékezetessé „Love at first sight” című slágerének videóklipjét, amely annak ellenére, hogy 18 évvel ezelőtt készült, még mindig menő és friss.

Fókuszban

Nyugodt alvás a megfázás alatt is! A téli megfázások tünetei alváshiányhoz vezethetnek, mely akár egy éjszaka alatt is negatívan befolyásolhatja az agyműködésünket

5 stresszcsökkentő módszer, amivel leengedhetsz az év végi hajtásban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!