5 cipőtrükk, hogy fájdalommentesen viselhesd a magassarkúdat

Nagy Niki
Írta: ,
5 cipőtrükk, hogy fájdalommentesen viselhesd a magassarkúdat

A világ egyik legnehezebb feladata úgy sétálni egy magassarkúban, hogy ne tűnj egy újszülött zsiráfbébinek. És még ennél is nehezebb úgy viselni azt a gyönyörű cipellőt, hogy ne akarjanak leesni a lábaid a fájdalomtól – de az alábbi tippekkel menni fog!

Biztos, hogy jó a méret? Kép forrása: hercampus.com

Bármilyen jó minőségű cipőt is veszel, akármennyire is ügyesen jársz-kelsz benne, ha nem megfelelő a méret, mindenképpen fájni fog benne a lábad. Figyelj arra, hogy az évek során változik a lábméreted, és ez nem csak addig igaz, amíg a tested többi része is nő – még felnőttként is zsugorodhat vagy nőhet a lábad.

Próbáld ki, hogy profikkal leméreted a lábfejedet minden évben – így már biztosan tudni fogod, hányas cipőre van szükséged.

Arra is vigyázz, hogy a különböző márkák különbözőképpen értelmezik a mérettáblázatot: ami az egyiknél 38-as, az lehet, hogy a másiknál inkább 37-es. Próbáld fel, mérd le, és tipegj benne egy kicsit, így biztosan érezni fogod, hogy csúszkál-e benne a lábad, vagy éppen szorítja-e az ujjaidat.

Minél vastagabb, annál jobb Kép forrása: angelsstyle.tumblr.com

Mármint a cipő sarka – minél vastagabb, annál kevésbé terhelődik egy apró területre a testsúlyod, így nem fog úgy fájni a sarkad az este végére, hogy menni sem tudsz.

Sőt, a vékonyabb sarkú cipők ellen szól az is, hogy ide-oda dülöngél bennük a lábad, hiszen nem természetes neki, hogy ilyen kis felületen kell megállnia.

Ha vastagabb sarkat választasz, kevésbé terheled a bokádat is, és lehet bármilyen magas is, nem fogod úgy érezni magad, mint egy őzgida a csúszós erdei talajon.