5 cipőtrükk, hogy fájdalommentesen viseld a magassarkúdat

Nagy Niki
Írta: ,
5 cipőtrükk, hogy fájdalommentesen viseld a magassarkúdat

A világ egyik legnehezebb feladata úgy sétálni egy magassarkúban, hogy ne tűnj egy újszülött zsiráfbébinek. És még ennél is nehezebb úgy viselni azt a gyönyörű cipellőt, hogy ne akarjanak leesni a lábaid a fájdalomtól – de az alábbi tippekkel menni fog!

Nyújtsd a lábaid! Kép forrása: phoenix-legend.tumblr.com

Néha vedd le a gyönyörű cipőcsodát a lábadról, és mozgasd meg kicsit a bokádat. Nyújtsd előre-hátra a lábfejed, és masszírozd egy kicsit az ujjaiddal. Így a vérkeringésed fellendül, és újra élet kerül a lábaidba.

Figyelj különösen a lábikrádra és arra, hogy az Achilles-inadat rendesen kinyújtsd, mert ez hatalmas terhelést kap a furcsa lábtartás miatt, amire a magassarkúban kényszeríted.

Az sem baj, ha a feszült vádlidat is átgyúrod picit.

Biztos, hogy jó a méret? Kép forrása: hercampus.com

Bármilyen jó minőségű cipőt is veszel, akármennyire is ügyesen jársz-kelsz benne, ha nem megfelelő a méret, mindenképpen fájni fog benne a lábad. Figyelj arra, hogy az évek során változik a lábméreted, és ez nem csak addig igaz, amíg a tested többi része is nő – még felnőttként is zsugorodhat vagy nőhet a lábad.

Próbáld ki, hogy profikkal leméreted a lábfejedet minden évben – így már biztosan tudni fogod, hányas cipőre van szükséged.

Arra is vigyázz, hogy a különböző márkák különbözőképpen értelmezik a mérettáblázatot: ami az egyiknél 38-as, az lehet, hogy a másiknál inkább 37-es. Próbáld fel, mérd le, és tipegj benne egy kicsit, így biztosan érezni fogod, hogy csúszkál-e benne a lábad, vagy éppen szorítja-e az ujjaidat.

Fókuszban

A légúti hurut lehetséges színei - Melyik, mit jelent?

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató