5+1 cipőmentő trükk, amit minden nőnek ismernie kellene

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Cipőkből nem tarthatsz eleget a gardróbodban, ám időnként előfordulhat, hogy az álomdarab valahogy mégsem passzol igazán a lábadhoz. Az is megeshet, hogy beleszerettél első látásra, de az első viselés után félre kellett tenned, mert csúszkált benne a talpad vagy feltörte a lábadat, esetleg éppen ellenkezőleg, már a sarkát is elkoptattad, úgy imádod... Lássuk, hogyan varázsolhatsz a cipőiddel!

Kopott sarkak helyett Kép forrása: Zara

Az egyik leglehangolóbb látvány, ami a magassarkúddal történhet, hogy a sarkán elkopik a vékonyka gumis műanyag, amire ha nem figyelsz, addig koptathatod a cipődet, míg a fémes merevítője ki nem látszik. Hogy mi a megoldás?

Ha nem adtak eredetileg is pótlást a cipődhöz, akkor szerezz be egy párat (ha nincs kedved boltról boltra járni, a neten is rendelhetsz).

Ezután egyszerűen távolítsd el az elhasználódott sarokrészt és cseréld ki az újra. Voilá! Máris régi fényében tündökölhet az imádott tűsarkúd.

Viszlát, csúszkálás! Kép forrása: makezine.com

A gyártók a legtöbbször sokkal nagyobb hangsúlyt fordítanak a dizájnra, mint a praktikumra. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy a csodaszép cipődben elkezd csúszkálni a lábad, így pedig szépen fel is töri a sarkadat és az ujjaidat!

Ezt kiküszöbölendő szuper megoldás, ha saját talpbetétet is készíthetsz magadnak. Persze a méretre figyelj, a megrajzolásnál sokat segíthet egy korábbi, már használaton kívüli talpbetét.

Ami pedig az anyagot illeti, a legjobb egy vékony, de nem túl selymes és inkább merevebb anyagdarab.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy ragasztóspray segítségével a helyére teszed a talpbetétet, és örökre elbúcsúzol a csúszkálástól!