6 cipőmentő trükk, amit minden nőnek ismernie kell

Írta: ,

Cipőkből nem tarthatsz eleget a gardróbodban, ám időnként előfordulhat, hogy az álomdarab valahogy mégsem passzol igazán a lábadhoz. Az is megeshet, hogy beleszerettél első látásra, de az első viselés után félre kellett tenned, mert csúszkált benne a talpad vagy feltörte a lábadat, esetleg éppen ellenkezőleg, már a sarkát is elkoptattad, úgy imádod... Lássuk, hogyan varázsolhatsz a cipőiddel!

Kopott sarkak helyett Kép forrása: Zara

1/6 Kopott sarkak helyett

Az egyik leglehangolóbb látvány, ami a magassarkúddal történhet, hogy a sarkán elkopik a vékonyka gumis műanyag, amire ha nem figyelsz, addig koptathatod a cipődet, míg a fémes merevítője ki nem látszik. Hogy mi a megoldás?

Ha nem adtak eredetileg is pótlást a cipődhöz, akkor szerezz be egy párat (ha nincs kedved boltról boltra járni, a neten is rendelhetsz).

Ezután egyszerűen távolítsd el az elhasználódott sarokrészt és cseréld ki az újra. Voilá! Máris régi fényében tündökölhet az imádott tűsarkúd.

Viszlát, csúszkálás! Kép forrása: makezine.com

2/6 Viszlát, csúszkálás!

A gyártók a legtöbbször sokkal nagyobb hangsúlyt fordítanak a dizájnra, mint a praktikumra. Így aztán könnyen előfordulhat, hogy a csodaszép cipődben elkezd csúszkálni a lábad, így pedig szépen fel is töri a sarkadat és az ujjaidat!

Ezt kiküszöbölendő szuper megoldás, ha saját talpbetétet is készíthetsz magadnak. Persze a méretre figyelj, a megrajzolásnál sokat segíthet egy korábbi, már használaton kívüli talpbetét.

Ami pedig az anyagot illeti, a legjobb egy vékony, de nem túl selymes és inkább merevebb anyagdarab.

Ezután már csak annyi a dolgod, hogy ragasztóspray segítségével a helyére teszed a talpbetétet, és örökre elbúcsúzol a csúszkálástól!

 

 

Újragondolt papucsok Kép forrása: mommysavers.com

3/6 Újragondolt papucsok

A megunt flip-flop papucsodat is pillanatok alatt újjávarázsolhatod, és egyedi darabot készíthetsz belőle, ráadásul nagyon egyszerűen.

Először is távolítsd el róla a lábujjaid között és a lábfejeden futó műanyagot, majd válassz egy olyan szövetet, ami passzol az elképzeléseidhez. A két, hosszúkás és egymásba fordított anyagdarabot rögzítsd a papucs talpán, majd csomózásos technikával haladj egészen addig, amíg el nem éred a lábfejed tetejét.

Itt válaszd szét az anyagokat, fűzd le őket két oldalt és ismét csomózd meg őket a papucs alján. El is készültél! Részletes fotósorozatot a technikáról ITT találsz. 

Víztaszító réteggel az eső ellen Kép forrása: brit.co

4/6 Víztaszító réteggel az eső ellen

Az utóbbi időben többször esett az eső, mint a hó, de bármelyikről is legyen szó, az biztos, hogy a vízhatlanság óriási előny.

Igaz, a boltokban vásárolhatsz olyan spray-ket, amik víztaszító réteggel vonják be a cipőidet, de ugyanezt az eredményt akár a méhviasszal is elérheted.

Egyszerűen dörzsöld be vele a cipődet, majd hajszárítóval alaposan szárítsd át.

Tedd félre öt percre és már ki is próbálhatod! Ha vizet öntesz rá, a cseppek szépen leperegnek róla, így garantáltan nem fogsz elázni, mire beérsz az irodába.

Ne aggódj, nem fog fájni! Kép forrása: http://betterremade.com/

5/6 Ne aggódj, nem fog fájni!

Biztos veled is előfordult már, hogy megvettél egy gyönyörű cipőt, ami már az első viselésnél bosszút állt rajtad, és rettenetesen feltörte a lábadat

Ha egész idáig ott hevert a szekrényed mélyén, akkor most ideje elővarázsolnod, ugyanis mutatunk egy trükköt, amivel végre megfelelő méretűre tágíthatod. Két lezárható tasakba tegyél vizet, ezután helyezd őket külön-külön a cipőidbe, majd irány a fagyasztó!

A folyadék megfagy, és pont annyit tágít a cipődön, hogy aztán kényelmesen viselhesd egy egész napon át.

Kellemetlen szagok ellen Kép forrása: lifewis.com

6/6 Kellemetlen szagok ellen

Mielőtt eltennéd a következő szezonra a cipőidet, nem árt, ha gondoskodsz a kellemes illatokról (persze csak azután, hogy túl vagy a megfelelő tisztításon).

Erre a célra tökéletes néhány kibontott, de száraz tea filter, amiket csupán el kell rejtened a cipőid mélyén.

Persze ezzel a módszerrel az edzőcuccodat, táskáidat is mindig illatosan tarthatod! Ugye, milyen egyszerű és praktikus?