Ne hagyd, hogy tönkretegyék a lábadat! A következő cipőket inkább ne hordd

Balatoni Dóra
Írta: ,

A forró napok beköszöntével előkerültek a szekrényből a kedvenc nyári lábbelik. A balerinacipő és a flip-flop még idén is nagy népszerűségnek örvend, ahogyan tovább hódít a tűsarkú is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, ám gyakran nem is sejtjük, milyen egészségügyi problémákat okozhat, ha állandóan ezeket hordjuk.

Espadrille Kép forrása: sincerelyjules.com

Igen csábító nyári viselet lehet az úgynevezett espadrille, ám amennyire jól néz ki, annyira nem tesz jót a lábadnak.

Könnyedén mediterrán hangulatba kerülhetsz ezzel a Spanyolországból származó lábbelivel, melynek talprésze fonott.

Rövid ideig igen kényelmesnek tűnhet, igazán könnyű, szabadon lélegzik benne a lábad és nem sérti fel a lábfejedet sem, ám érdemes tudnod, hogy a lapos talpa miatt nem nyújt megfelelő támogatást a lábfejednek és hosszú ideig viselve tönkreteszi azt.

Emellett tartósnak sem igazán mondható, ráadásul, ha elkap egy nyári zápor, akkor gyakorlatilag ki is dobhatod, mert teljesen átázik a talpa.

Bár a flip-flop ma már talán nem annyira népszerű, mint néhány éve volt, azért még ma is nagyon sokan választják nyári lábbelinek.

Érthető, hiszen rendkívül könnyű viselet, szabadon szellőzik benne a lábunk, semmi baj nem történik akkor, ha vizes vagy homokos lesz.

Emellett azonban számos hátránya is van a viseletének, többek között az, hogy nagyon vékony és lapos a talpa, ezért semmilyen támaszt nem nyújt a lábfejednek.

Nem védelmezi továbbá a lábadat sem, séta közben hamar elfáradnak a láb izmai és fájdalmat érezhetsz a lábujjaid között is.

Nem mondjuk, hogy soha ne viseld, de érdemes leginkább csak a strandon hordanod.