Ne hagyd, hogy tönkretegyék a lábad! A következő cipőket inkább ne hordd

Balatoni Dóra
Írta: ,
Ne hagyd, hogy tönkretegyék a lábad! A következő cipőket inkább ne hordd

Kép forrása: thedailybeast.com

A forró napok beköszöntével előkerültek a szekrényből a kedvenc nyári lábbelik. A balerinacipő és a flip-flop még idén is nagy népszerűségnek örvend, ahogyan tovább hódít a tűsarkú is. Mindegyiknek megvan a maga előnye, ám gyakran nem is sejtjük, milyen egészségügyi problémákat okozhat, ha állandóan ezeket hordjuk.

Tűsarkú Kép forrása: gap.com

A tűsarkú cipők kétségtelenül a legszebbek a lábbelik közül. Könnyűek és igazán kecsesnek tűnünk benne. Az alacsony lányokat magasítja, a vastagabbakat vékonyítja.

A külsőségek mellett azonban beszélnünk kell arról is, mik a hátrányai a viseletének.

Kényelmesnek kevésbé mondható, ráadásul balesetveszélyes is, ugyanis ha nem vagyunk elég óvatosak, esetleg kibicsaklik benne a bokánk, a sarka beleakadhat a mozgólépcsőbe és egészségügyi gondokat is előidézhet, ugyanis vérkeringési problémákat okoz a lábujjakban, a lábfejünk természetellenes helyzetbe kerül, ezáltal deformálódhat és összenyomhatja az idegeket is.

Espadrille Kép forrása: sincerelyjules.com

Igen csábító nyári viselet lehet az úgynevezett espadrille, ám amennyire jól néz ki, annyira nem tesz jót a lábadnak.

Könnyedén mediterrán hangulatba kerülhetsz ezzel a Spanyolországból származó lábbelivel, melynek talprésze fonott.

Rövid ideig igen kényelmesnek tűnhet, igazán könnyű, szabadon lélegzik benne a lábad és nem sérti fel a lábfejedet sem, ám érdemes tudnod, hogy a lapos talpa miatt nem nyújt megfelelő támogatást a lábfejednek és hosszú ideig viselve tönkreteszi azt.

Emellett tartósnak sem igazán mondható, ráadásul, ha elkap egy nyári zápor, akkor gyakorlatilag ki is dobhatod, mert teljesen átázik a talpa.

Fókuszban

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő