Business casual – Viseld stílusosan az irodai alapdarabokat!

Style&Blog
Írta: ,

Mai cikkünkben a munkahelyi outfitek kerülnek fókuszba, melynek keretében az irodai viselet legfontosabb szabályait és alapdarabjait szeretnénk megmutatni Nektek. Lássuk tehát, mit és hogyan érdemes viselnetek, ha elegáns irodai összeállításra vágytok! :)

 

 LEGFONTOSABB SZABÁLYOK

Képek forrása: 1 / 2 / 3 / 4

A business casual dress code lényege, hogy a mindennapi öltözködésünk egy elegánsabb vonalát ragadjuk meg. Színek és minták tekintetében abszolút megengedő a business casual, ám kétségkívül a visszafogottabb árnyalatokat – bézs, homokszín, fekete, fehér, világos- és sötétszürke, mélykék, olajzöld, mogyoróbarna és így tovább – részesíti előnyben. Természetesen belefér ugyanakkor egy bordó, mustársárga vagy más élénkebb árnyalatú ruhadarab is, továbbá a mintás darabok viselése is zöld utat kap: jöhetnek a csíkok, apróbb pöttyök, kellemes, visszafogott virágminták.

A nadrágok és szoknyák fazonját, ideális hosszát tekintve a nadrág lehetőleg hosszú, de legalább bokáig érő legyen, a szoknya és ruha lábszárközépig vagy térdig érjen, esetleg maximum három ujjnyival térd fölött végződjön. Nem kötelező a blúz és ing, elegánsabb szabású topok, pólók, garbók is megengedettek. A blézer és kiskabát helyettesíthető pulóverrel és kardigánnal, és természetesen a midi ruhák is tökéletesek. 

Fontos azonban, hogy a viselt ruhadarabok ne legyenek túlságosan dekoltáltak és kihívóak, valamint – a szoknya és ruha esetében – túlságosan rövidek. Outfitünk, bár hétköznapi, mindenképpen letisztult, visszafogott, elegáns összhatást kell, hogy sugározzon.

Kiegészítők terén kicsit lehetünk bátrabbak, ám továbbra is érdemes szem előtt tartanunk a kevesebb olykor több alapszabályt. Egy-egy statement kiegészítő beleférhet, de ne halmozzuk ékszereinket, és kerüljük a túlzottan harsány lábbeliket és táskákat is.

A harisnya viselése – kivéve, ha a forró, nyári napokon erről a vezetőség máshogyan határoz – általában elvárt.