Bevág? Lecsúszik a pánt? 7 melltartó-probléma és a megoldás

Írta: ,

Tudod, hogy valami nem stimmel a melltartóddal. A tükörbe nézve látod, hogy valami nincs rendjén vele – vagy akár érzed is a bőrödön, és már alig várod, hogy a nap végén levehesd. Pedig nem kell örök kényelmetlenségben élned! Michelle Lam, egy hatalmas amerikai internetes cicifix-áruház alapítója elárulja, hogyan oldhatod meg a leggyakoribb bajokat.

Felcsúszik a hátulja?

1/7 Felcsúszik a hátulja?

Ha a melltartód hátsó része túl magasra fészkelődött, az eleje pedig a kelleténél mélyebben lóg, akkor vagy rosszul van beállítva a pánt hosszúsága, vagy pedig extra tartást biztosító darabra lenne szükséged – mondja Michelle. 

Hamar kiderül, melyik a gond, ha legközelebb lazítasz a pánton, és kitapasztalod, hogy a hátulja így is feljebb vándorol-e. Amennyiben igen, jöhet az extra tartás, ami szerencsére éppúgy lehet szexi és sikkes!
Bevág a pántja?

2/7 Bevág a pántja?

Mielőtt kétségbeesnél, hogy túl magas a testzsírszázalékod, és vészesen kipárnásodott a vállad, Michelle megnyugtat: a tested új jó, ahogy van – biztos, hogy a melltartódban rejlik a hiba

A pánt hosszúságának beállítása után érdemes szemügyre venned a szélességét és az anyagát is.
A szélesebb csík ugyanis jobb súlyelosztást biztosít, így csökkenti a bevágás esélyét. Sőt, már extra hosszú pánttal ellátott darabokat is tudsz venni!
Vág a merevítő a melleid között?

3/7 Vág a merevítő a melleid között?

Ez a panasz gyakoribb, mint hinnéd: a merevítős cicifixet hordó nők többsége tapasztalt már emiatt kidörzsölődést vagy pattanásképződést

Többféle megoldás is kínálkozik a problémára: a merevítő nélküli melltartók mellett alternatívát jelentenek a nagyobb keblekkel is hordható varrás nélküli változatok, valamint az olyan – mély dekoltázshoz tervezett – melltartók, amelyeket „plunge bra” néven találsz meg guglizáskor.
Kibuggyan a melled a kosárból?

4/7 Kibuggyan a melled a kosárból?

A „négymell” néven is ismert probléma nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi is, hiszen a kosár széle miatti állandó nyomás árt a szöveteknek. 

Két lehetőséged van: vagy „balconette” fazonú, tehát a kebleid nagyjából felét takaró cicifixre váltasz, vagy pedig ha ragaszkodsz a szinte teljes fedéshez, akkor egy fél kosárral nagyobbat vásárolsz.

(Nemcsak Michelle boltjában léteznek feles kosárméretek, hanem Magyarországon is – csak jó helyen kell keresned.)
Bevág hátul?

5/7 Bevág hátul?

A legvékonyabb és a legizmosabb hölgyekkel is előfordul, hogy hátul csúnyán bevágja őket a melltartó.

A dolog csak részben áll összefüggésben a testalkattal, mivel gyakorlatilag bármilyen formával és akárhány kilósan lehet kapni olyan fehérneműt, ami nem bántja a hátad.

A vastagabb vagy keresztirányú hátsó pánt segíthet a baj elhárításában, ám az is kitűnő ötlet, ha egyszer úgy indulsz el vásárolni, hogy türelmesen végigpróbálsz egy csomó darabot, hogy meglásd, melyik áll a legjobban hátul is.
Husi elöl, a hónalj alatt?

6/7 Husi elöl, a hónalj alatt?

Egy kis bőrgyűrődés teljesen normális. „Mi csirkeszárnynak hívjuk az irodában” – teszi hozzá Michelle, akit a legkevésbé sem zavar a dolog. 

Ha téged viszont igen, esetleg nagynak látod az ominózus felületet, voksolj inkább háromszög fazonú melltartóra, vagy pedig válassz egy kosármérettel nagyobbat. 
Azt is nézd meg, hogyan festesz, ha a cicifixed nem záródik annyira magasan, mint a megszokott darab.
Oldalt vág a merevítő?

7/7 Oldalt vág a merevítő?

A drótdarabka bizony nemcsak elöl és középen, hanem a másik végénél, tehát oldalt is bánthatja a bőrödet. Michelle javaslata szerint próbálj nagyobb kosárméreteket addig, amíg el nem jutsz oda, hogy a merevítő már nem vág oldalt. 

Utána nincs más dolgod, mint egy kis szivaccsal kitölteni az üres felületet. Igen, ettől nagyobbnak fognak tűnni a kebleid, ami nem biztos, hogy tetszik… de mindenkinek megvan a maga harca, ugye. Még Rambónak is.