Az ősz legszebb cipői – 5 fazon, amit be kell szerezned

Zabolai Margit
Írta: ,
Az ősz legszebb cipői – 5 fazon, amit be kell szerezned

Ősszel az időjárás egyre kiszámíthatatlanabb, hol hűvös szelek fújnak, hol olyan erővel süt ki a nap, hogy percek alatt felforrósítja a városi betont, és az ember ilyenkor legszívesebben lerúgná magáról a zárt cipőt. Mindezek mellett az esőre, a latyakra, és néha talán a csúszós utakra is fel kell készülni, így nem árt, ha van olyan lábbelid, amit sokféle helyzetben bevethetsz. A következőkben olyan alapdarabokat mutatunk be, amelyek a szezonban biztos nem csak egyszer vagy kétszer kerülnek elő a szekrényből.

Szolid bokacsizma

A szolid bokacsizma mindennapos viselethez, egész napos szaladgáláshoz a városban, találkozáshoz a barátnőkkel, de akár egy lazább randira is ideális, mivel egyszerre elegáns, ugyanakkor kényelmes viselet, jól mutat, egy sima farmernadrágot is feldob, mégis könnyű benne járni, így pillanatok alatt magabiztossá tesz.

Válassz olyan fazont, amelynek éppen kényelmes, és vastagabb sarka van, színben pedig lehetőleg maradj a fekete, esetleg a barna mellett, mert ezt a legegyszerűbb különféle stílusokkal kombinálni.

A zipzáras vagy belebújós fazonok fokozzák a kényelmet, de a nagy csatokat, fityegőket és más díszeket felejtsd el, ha nem akarsz azon aggódni, hogy hogy mutat a cipőd a táskáddal vagy a kabátoddal.

Fotó: Akris shoes

Lovaglócsizma

Egy jó minőségű lovaglócsizma nem tartozik a legolcsóbb darabok közé, mégis érdemes beszerezni egyet, ha megteheted, mert megszolgálja az árát.

A magas szár és a lapos talp kombinációja garantálja, hogy a lábbeli egyszerre legyen elegáns és kényelmes, miközben a legcudarabb időjárási viszonyoknak is ellenáll, legyen szó esőről, szélről, sárról vagy latyakról.

A lovaglócsizmákat egy szűk szárú farmerrel és egy sportosabb blézerrel elegánsabb stílusban is hordhatod, de leggings-szel és nagy méretű kötött pulcsival is laza és trendi hatást keltenek.

Válassz olyan fazont, ami pontosan követi a lábad vonalát.

Fotó: Alexander Wang

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba