Az idei legkedveltebb trend a feliratos póló - Így hordd!

Horváth Petra
Írta: ,

Anélkül, hogy bárminemű állást foglalnánk a mai társadalmi vagy politikai történések kapcsán, észlelhetjük, hogy dübörög a demokrácia és szólásszabadság. Leginkább a mai tudatos és érett fiatal generációknak köszönhetően, akik nem félnek kinyilvánítani a véleményüket, és ezt akár ruhatárukba is beépíteni, hogy tényleg mindenki láthassa a személyes állásfoglalásukat. Legyen szó egy adott mozgalomról vagy kampányról, szinte bármilyen témában találhatunk olyan feliratos felsőt, mellyel azonosulni tudunk. 

Ennek a trendnek a legnagyobb mozgatórugója pedig a szólásszabadság mellett az összetartozás érzése. Azzal, hogy vállaljuk az álláspontunkat egy adott ügy mellett, csatlakozhatunk egy közösséghez, akik hasonló gondolkodásúak. Nézzük, miként reflektálhatunk a világ történéseire az idei egyik legnagyobb trenddel, és hogyan érdemes azt a ruhatárunkba építeni!

A retro újra hódít Kép forrása: hm.com

Az elmúlt idők nagy márkái, jellegzetes motívumai és mozgalmai nosztalgiával töltik meg a szívünket. Érdekes dolog a múlton rágódni. Szeretünk visszagondolni a jó dolgokra, a sikerekre, a győzelmekre, és összehasonlítani a jelennel. Akik éltek az adott korszakban tudják, hogy mit jelentett számukra egy-egy jellegzetesség, akik pedig csak a történetekből hallottak róluk, szeretnék, ha meg is tapasztalhatnák ezeket a dolgokat, ezért van az, hogy a nosztalgia mindenkié!

Így hordd: Válassz az adott mintával színben harmonizáló farmernadrágot. Idén az elől betűrt fazon mellett ismét divatosnak számít a lezserül kiengedett, oversize darabok viselése is!

Feminista mozgalmak Kép forrása: shop.mango.com

A feminizmus az utóbbi évek során volt fent és lent is, volt szerény és egy kissé túltolt is, de idén úgy látszik rátalált a hangjára, és nem tágít a porondról! Nőként is értékesek vagyunk, és adunk a világhoz!

A női szerep nem a konyhában ér végett, ugyanakkor az élet minden területén osztozunk. Vannak női funkciók, amikkel a csodálatos természet megáldott minket, és amikkel más nem élhet vissza! Találd meg te is a hangod a női társadalomban, és feminizmuson belül is!

Így hordd: Maradj a minimál vonalon! Legyen a felsőd üzenete az, ami dominál, ugyanakkor igazodj a mondandódhoz! Egyetlen szónak sincs hatalma, ha nem igazolod azt a tetteiddel, megnyilvánulásaiddal! Légy szabad és fesztelen, itt tényleg a komfort az elsődleges!