Az előnyös öltözködés kódexe – Alacsony alkat

Style&Blog
Írta: ,
Az előnyös öltözködés kódexe – Alacsony alkat

Mai bejegyzésünkben az alacsonyabb lányoknak készültünk néhány stílustippel, melyek segítségével a maximumot hozhatják ki a megjelenésükből. Továbbra is érvényes a legfontosabb alapszabályunk, miszerint a cél az, hogy javítsunk a testünk arányain ott, ahol tudunk!

Ha 160 cm körüli testmagasságod van, vagy akár annál is alacsonyabb, érdemes arra koncentrálnod, hogy optikailag hosszabbítsd a lábaid és a törzsed. Szerencsére több öltözködési trükk is van, amelyek segítségedre lehetnek ebben: ilyenek például a hosszanti minták, az egyszínű darabok, vagy a nagyon hasonló színű darabokból összeválogatott outfitek. A mai cikkben is ruhatípusok szerint fogunk haladni, talán így tudunk a leginkább segíteni, és így lesz a legáttekinthetőbb az összes tanácsunk.

FELSŐK, BLÚZOK

Képek forrása: 1 / 234

A sok-sok fazon közül számodra épp a legegyszerűbbek állhatnak a legjobban. Érdemes olyat keresned, amely testhez simul, a bővebb fazonokat pedig inkább hagyd a polcokon. A felső hosszánál ügyelj arra, hogy derékig érjen, semmiképpen se nyúljon túl mélyre. Bátran hívd segítségül a színeket! Az egyszínű, vagy nagyon hasonló színű darabokból összeállított szettek nyújthatják az alakodat. Az igazán előnyös hatásért viselj a felsőkhöz keskeny öveket. Ja, és még valami: kerüld a vastag fonalból kötött darabokat!

RUHÁK

Képek forrása: 1 / 234

Az alacsonyabb lányoknak az egyszerűbb szabású és vonalvezetésű ruhákat ajánljuk. Érdemes felpróbálni a testhez simuló darabokat, az ingruhákat, a lapruhákat, valamint a mell alatt húzott fazonokat is. Az egyszerűség jegyében jobb kerülni a túl sok díszítést, de ha mégis ragaszkodsz hozzá, akkor válassz olyat, amelyen függőlegesen vannak elhelyezve a díszített részek, mert az nyújthat az alakodon. Nagyon fontos a ruha hossza: a legjobb, ha épp a térd alá, vagy térd fölé ér, a nagyon hosszú darabokat nem ajánljuk. Az egyszínű ruhákat is érdemes megfontolnod, mert ezek is szuperül nyújtják az alakodat.

BLÉZEREK, KABÁTOK

Képek forrása: 1 / 234

A blézerek között a rövid fazonokat és az egyszerűbb darabokat ajánljuk. Érdemes mindig egy gombsoros zakót választani. Előnyös lehet, ha a zakó hajtókája keskeny, és derék fölött végződik, mert ettől is magasabbnak tűnhetsz. A hosszú fazonok, a dupla gombsoros megoldások és a túlságosan díszített zakók nem igazán passzolnak az alacsonyabb testalkathoz.

Kabátok esetében kicsit más a helyzet. Ebben a kategóriában a legjobb fazon a térd magasságáig ér. Kerüld a hosszú, nagy, vagy dupla gombsoros változatokat, illetve a széles hajtókát. A túldíszítettség sem ideális számodra. Ehelyett keress inkább olyat, amely derékban húzott vagy öves, illetve amely testhez simul. Mindig egyszerű szabásút válassz, esetleg olyat, amelynek a nyakrésze díszített, mert az felfelé vonzza a tekintetet.

NADRÁGOK


Képek forrása: 1 / 234

Alacsonyabb lányoknak a nadrágok közül a szűkebb fazonokat ajánljuk, különösen azokat, amelyek a boka fölé érnek. Érdemes kipróbálni a nagyon szűk (super-skinny) szabást egy csinos magassarkúval; az alacsonyabb hölgyek számára ez az egyik legütősebb kombináció.

SZOKNYÁK

Képek forrása: 1 / 234

Viselj szűk ceruzaszoknyát! Kerüld a lábszár közepéig érő, vagy annál hosszabb darabokat, főleg, ha nagyon pici vagy. Fontos, hogy a szoknya alja a térded fölé, vagy éppen csak a térded alá érjen. Ha szívesen viselsz minit, bátran tartsd meg ezt a szokásodat, hiszen az ilyen apró szoknyácskákban hosszúnak fognak tűnni a lábaid. Ne felejtsd el, hogy minél laposabb cipőt veszel fel, annál rövidebb szoknyát érdemes választani hozzá!

Ha ez tetszett, olvasd el (vagy küldd el egy barátnődnek) a körte alkatról és a banán alkatról szóló cikkünket is!

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv